31 Martie 2016 publicat în Lifestyle 461 share-uri

Spiritualitatea este un concept destul de dificil de definit, dar care, in esenta, se refera la cautarea scopului si contextului propriei vieti.

Spiritualitatea nu inseamna neaparat conectarea la un sistem de credinte sau valori si nici chiar apartenenta la un cult religios. Spiritualitatea se refera la conexiunea intima atat cu propriul sine, cat si cu cei din jurul tau si intuirea sensului adevarat al vietii.

Pentru multi oameni, spiritualitatea ia forma apartenentei la un cult sau religie, rugaciune, meditatie sau credinta intr-o forta superioara omniscienta si omnipotenta, pe cand pentru altii spiritualitatea imbraca iubirea pentru muzica, natura sau arta. Prin urmare, spiritualitatea inseamna lucruri diferite pentru oameni diferiti.

Atunci cand suntem conectati atat cu noi insine, cat si cu cei din jur, viata va avea de castigat, atat pe plan fizic, cat si pe plan mental si putem face fata stresului de fiecare zi, mult mai usor. Pentru ca...

1. Spiritualitatea ne ajuta pentru ca devenim mai motivati

Atunci cand iti dezvolti spiritualitatea, descoperi ce anume este cel mai important pentru tine in viata, iti clarifici prioritatile, elimini din viata ta lucrurile neinsemnate, aspiratoare de stres si anxietate si astfel iti simplifici major existenta.

Foto: Pixabay

2. Spiritualitatea ne ajuta sa nu ne mai simtim singuri

Cu cat simti mai mult ca ai un scop in viata, cu atat vei fi mai conectat/a cu ceilalti, chiar si atunci cand esti, fizic vorbind, singur/a. Spiritualitatea iti asigura astfel linistea interioara, atat de necesara in perioadele solicitante si stresante ale vietii.

3. Spiritualitatea ne invata renuntarea

Invatam sa ne detasam si sa cedam... Atunci cand te simti parte dintr-un Intreg, realizezi ca nu esti doar tu responsabil/a pentru tot ceea ce se intampla in viata si poti impartasi cu cei din jur atat momentele fericite, cat si provocarile timpurilor mai dificile. O povara impartita se duce mult mai usor, iar o bucurie impartasita nu este altceva decat o fericire amplificata.

Foto: Pixabay

4. Spiritualitatea ne ajuta sa ne marim grupul de suport

Nu conteaza unde ti-ai activat latura spirituala, fie intr-o biserica, moschee, sinagoga, familie sau natura, atunci cand imparti cu cei din jur din experienta ta spirituala, nu faci decat sa iti dezvolti un grup de sustinere si sa iti gasesti noi prieteni.

5. Spiritualitatea ne ajuta sa avem o viata mult mai sanatoasa

Persoanele care afirma si se considera a fi spirituale gestioneaza mult mai eficient stresul, se recupereaza mult mai usor, au convalescente mult reduse si reusesc mult mai bine sa isi invinga adictiile.

Conceptul personal de spiritualitate se poate schimba cu timpul, pe masura ce te maturizezi si traiesti anumite experiente, insa un lucru ramane mereu constant: intotdeauna va constitui baza solida a starii tale de bine, te va ajuta sa faci fata momentelor dificile si stresante si iti confirma, ori de cate ori simti nevoia, motivatia principala a vietii.


Garbo - Arta de a trăi frumos!Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri