Galben-auriu, maro-roscat, verde pal, cenusiu, vinetiu, trandafiriu, nuantele care, asezate cu atata grija si combinate cu atata maiestrie pe panza acestei zile, compun minunatul tablou al toamnei. Frumusetea zugravita in fata-ti te atrage ca un magnet, iar dorinta de a-i patrunde tainele devine de nestavilit.
Purtata de adierea vantului, chemata de fosnetul frunzelor si parfumul florilor si mangaiata de razele timide ale soarelui, te trezesti in mijlocul acestui tablou de vis. O pornesti agale printre miile de frunze cazute pe asfaltul inca umed si strabati aleile micului parc. De o parte si de alta sute de crizanteme: albe, mov, galbene stau aplecate parca pentru a-ti ura: "Bine ai venit!".
Cum să-ți serbezi ziua onomastică

Foto: wrangler / Shutterstock.com
Pasesti usor pentru a nu le deranja si-ti continui drumul spre acea banca, aflata undeva in spatele parcului, sub un brad imens. Banca "ta", cea care a ascultat atatea povesti, care detine atatea secrete, care a auzit atatea cuvinte de iubire, dar si de repros, care a fost martora a fericirii, dar si a durerii. Te asezi cu emotie; a trecut ceva timp de cand n-ai mai venit aici... cativa ani buni. Ultima data n-a fost tocmai frumos.
BENEFICIILE UNEI PILOTE DE CALITATE PENTRU SANATATE

Ai ramas doar tu cu tine, pe banca "ta". Lacrimi amare ii uda scandurile verzi si un noian de ganduri ii patrunde adanc in lemnul vechi. Numai durerea nu ti-o poti smulge din suflet si ascunde pe undeva, in umbra ei.
Dar ce rost are sa te gandesti la asta? De ce aduci trecutul in prezent? De ce acum? Poate pentru ca e toamna, poate ca toamna e anotimpul amintirilor, al nostalgiilor, al melancoliei; e acea trecere intre cald si rece, intre placut si mai putin placut, intre bucurie si tristete, intre trecut si prezent. Da... prezent. Un prezent linistit, dar nu pe deplin fericit. E bine, dar putea fi si mai bine...
Foto int 2: Alex Novoselski / Shutterstock.com
Grupuri de suport și pentru aparținătorii pacienților cu cancer
Scrisoare deschisă a Directorului executiv UNICEF: Cinci lecții pe care le putem învăța din pandemie
Povestea ta, de ziua noastră
Pot fi obligați părinții să-și trimită copiii la școală dacă există riscul infectării cu COVID?