Vrei din nou la scoala? Mergi la dans!

12:09, 24 Septembrie 2015 publicat în Lifestyle

Toamna este anotimpul potrivit pentru a reincepe cursurile, nu doar pentru copiii, ci si pentru cei mari. Daca nu se mai pot intoarce la cursurile de româna, matematica ori fizica, adultii pot sa faca ceva mai neconventional: cursuri de dans. Instructorii de la studioul Arthur Murray recomanda 5 stiluri de dans pentru cei care vor sa redevina elevi.

Comunicat de presa

Pe langa faptul ca pot invata sa danseze si sa atraga atentia la petreceri si evenimente cu dans, o astfel de activitate contribuie la crearea unei stari de bine si aduce un plus de energie si relaxare.

Citeste si:
Timp în afara timpului: festivalul care s-a întâmplat
Timp în afara timpului:...


„Inca de la inceputul lunii septembrie au inceput sa se faca programari pentru a doua jumatate a lunii. Mare parte dintre „studentii” nostri revin la cursuri dupa ce au ales ca vara sa se bucure de vacanta sau sa petreaca mai mult timp alaturi de copiii lor. Pentru ca cei mici au reinceput scoala, iar toamna este o perioada destul de stresanta, adultii vin sa se relaxeze la dans”
, spune Elena Ciungu, Manager Arthur Murray Bucuresti.

Trecerea de la concediul si relaxarea din vara la vechea rutina de zi cu zi este adesea cauza stresului ce apare in aceasta perioada. Se stie ca miscarea este una dintre cele mai eficiente metode de combatere a stresului, iar beneficiile dansului, atat din punct de vedere fizic, psihic, dar si din perspectiva socializarii si relatiilor din cuplu, sunt cunoscute. Instructorii scolii de dans Arthur Murray au constatat ca dansurile cele mai cautate de catre adultii care doresc sa se relaxeze dupa o vara incarcata sunt dansurile de societate precum rumba, cha-cha, salsa, tango si vals.

Citeste si:
Programul Classix Festival 2021: concerte în locații inedite din Iași
 Programul Classix Festival...

„Rumba este o alegere potrivita pentru acest sezon, fiind un stil de dans cu miscari precise, facute cu multa incredere, dar si usor de invatat. Acest dans, odata deprins de cineva, contribuie la invatarea mai usoara a miscarilor specifice altor dansuri de societate. De asemenea, printre pasionatii de rumba se cunoaste un secret al acestui dans: rumba antreneaza capacitatea barbatului de a conduce miscarile de dans, cultivand in mod armonios si capacitatea femeii de a-l urma. Amanuntul acesta ne face sa credem cu adevarat ca acest stil de dans contribuie la imbunatatirea relatiilor de cuplu si la detensionare”, completeaza Elena Ciungu.

Alte stiluri de dans pe care instructorii Arthur Murray le recomanda in acest sezon sunt valsul si tango. Un dans care inspira eleganta, cu miscari ce dau senzatia de plutire in aer, valsul creeaza sentimentul de armonie sufleteasca si liniste si contribuie la relaxare si detensionare. Tangoul este prin excelenta un dans dramatic si senzual, care invita pe oricine sa-si exprime trairile interioare. De asemenea, cei care doresc mai multa energie, trebuie sa stie ca ritmurile alerte, latino-americane de salsa si cha-cha au puterea de a ridica buna dispozitie si tonusul dansatorilor.

Despre Arthur Murray

A doua cea mai veche franciza din Statele Unite, brandul Arthur Murray este renumit in intreaga lume si este cea mai extinsa retea de scoli de dans de societate, cu peste 280 de studiouri deschise in 24 de tari.
Primul studio Arthur Murray din Romania este deschis din aprilie 2014 la et. 2 al cladirii din str. Nicolae Caramfil nr. 87.

Istoria studiourilor de dans Arthur Murray a inceput in 1912, datorita lui Arthur Murray, un simbol American al succesului in antreprenoriat si al dansului de societate.

Coregrafii Arthur Murray colaboreaza adesea cu echipele de filmare de la Hollywood si teatrele de pe Broadway, ajungand sa semneze coregrafii in pelicule de referinta in lumea dansului precum “Dirty Dancing”, “Scent of a Woman”, “Beauty and the Beast”, “Dance with me”.


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri