18 Septembrie 2015 publicat în Lifestyle 86 share-uri

Clara Toma a realizat doua proiecte minunate la care m-am bucurat sa iau parte. Se numesc "Astazi" si "Asta-noapte", doua volume colective, care surprind cel mai frumos lucru din vietile noastre... momentul prezent.

Foto: Flickr/ Edmund Garman


Garbo.ro: Pentru crearea volumului „Asta-Noapte”, au participat 77 de co-autori, care au scris toti, in Noaptea de Sanziene. De ce noaptea de Sanziene?

Eliade zicea despre Noaptea de Sanziene ca atunci "se deschid cerurile". "Pentru cei care vor sa vada asta" - completeaza el. Pentru ca imi place sa con-lucrez cu simboluri si metafore, mi-am spus ca poate aceasta magie care este atasata Noptii de Sanziene in mentalul colectiv poate facilita demersul deschiderii cerurilor din interiorul lor celor care vor sa scrie despre partile mai putin vazute, mai putin constientizate din ei. Sa patrunzi in labirinturi intunecoase, in pesteri neumblate este un demers curajos si putini si-l asuma, chiar daca la capatul drumului se gasesc comori minunate. E un demers pentru care ii felicit pe cei care l-au facut, fie si prin acest fapt, de a scrie in cartea "Asta-noapte".

In mod comic, tocmai eu, care am initiat proiectul pentru a nu fi singura in acest demers, eu nu m-am simtit pregatita in acea noapte sa imi deschid pivnita inimii si nici sa privesc spre vreun cer, de teama ca nu voi sti ce sa fac cu minunile ce le-as vedea acolo :). O lectie minunata pentru mine, proiectul "Asta-noapte".

Garbo.ro: In ce mod ai vrea tu sa ii inspire pe cititori cele doua volume?

Clara Toma: Un autor drag mie, Jacques Salome, spune asa: ,,O carte are doi autori: cel care scrie si cel care citeste”. Il voi parafraza si voi spune ca fiecare cititor al celor doua volume va deveni el insusi co-autor; pentru ca desi parem separati de roluri, de timp, de spatiu, de valori, de credinte, de comportamente, de culturi sau de limbaje diferite, Toti suntem Unul si ne inspiram unii pe altii pe cai nevazute.

Ma uit acum la sensul dublu al cuvantului ,,a inspira,,. inspiram acelasi aer... ne inspiram unii pe altii... cu fiecare respiratie...

Cum se auto-defineste Clara:

...devin ceea ce imi este menit sa fiu acceptand si iubind ceea ce Sunt...

Misiune si Crez :
…Sa creez
cu Bucuria faptului de a aduce ceva nou pe lume,
cu Pasiunea care insufleteste tot ce este viu cu adevarat,
cu Entuziasmul de a putea exprima o parte din mine prin ceea ce fac,
cu Dragostea pe care o am pentru tot ce este Frumos,
cu Inspiratia primita de la tot ce este in jurul meu,
cu Armonia pe care o simti lucrand cu placere,
cu Credinta ca nimic din ce fac(em) nu este fara rost…

Daca vreti sa achizitionati cele doua volume puteti scrie la office@edituraascendent.ro.de

Site-ul editurii Ascendent: https://www.edituraascendent.ro/

de Iulia Sima


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri