22 Decembrie 2014 publicat în Lifestyle 49 share-uri

Friptura suculenta de porc in sos de pere, briose picante cu ciuperci si cascaval pe post de aperitiv, sarmale muntenesti traditionale, prajitura racoritoare cu crema de portocale si lamaie, preparate exotice precum puiul Sriracha... masa de Craciun abunda in bucate care mai de care mai delicioase si mai apetisante. Iata cateva din propunerile Garbo pentru masa de Craciun. Puteti incerca retetele noastre pentru a avea o masa imbelsugata, plina cu bucate speciale pentru toti cei dragi:

6. Prajitura cu crema de portocale si lamaie

via Delly Garbo

Ingrediente pentru aluat:

  • 250 g de faina
  • 180 g de unt rece, taiat in cubulete
  • 85 g zahar pudra

Ingrediente pentru crema:

  • 2 portocale
  • 1 lamaie mare
  • 5 oua
  • 350 g zahar
  • 50 g faina
  • 1 lingura rasa de amidon

Mod de preparare aluat:

Incingem cuptorul la 180 de grade. Tapetam cu hartie de copt o tava dreptunghiulara cu dimensiunile 23x33cm. Amestecam faina, zaharul si untul, folosind un robot de bucatarie sau mixerul.

Mixam pana se formeaza un aluat sfaramicios. Se rastoarna direct in tava pregatita si se niveleaza cu dosul unei linguri, presand usor. Dam aluatul la cuptor pentru 20 de minute.

Mod de preparare crema:

Radem coaja de la portocale si lamaie, apoi le stoarcem de zeama. Avem nevoie de 150 ml suc.
Batem ouale cu zaharul cu mixerul pana se albesc si se topeste zaharul. Adaugam coaja rasa de la citrice(dupa gust) si sucul, amestecam putin pana la omogenizare. Punem faina si amidonul, mixam din noua pana se incorporeaza. Turnam crema peste aluat si mai dam la cuptor inca 20 de minute pana se inchega complet.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. VREAU SĂ CRESC SĂNĂTOS! Ghid pentru alegerea mobilierului interior 2 aspecte de care să ții cont pentru amenajarea unui colț cu piscină în curte

Lasam prajitura la racit in tava, apoi se pudreaza cu zahar farin vanilat, se taie si se serveste. Vai, vai, vai cat este de aromata. Se prepara atat de usor...

Putem sa le pregatim cu cateva zile in avans. Le pastram acoperite cu folie. Este la fel de gustoasa si dupa 3 zile.

Simtiti spiritul Craciunului ?

O reteta recomandata de blogul calatorii-culinare-adina.blogspot.ro/


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri