Sa iubesti pe cineva si sa mergeti mana in mana prin viata... Beneficiile extraordinare ale tinutului de mana

21 Octombrie 2014 publicat în Lifestyle 2 share-uri

Descoperiti care sunt beneficiile tinutului de mana asupra sanatatii psihice si fizice si ce impact are acest simplu gest la nivel emotional, social si fizic:

- Gestul de a tine pe cineva de mana poate suplini o nevoie umana de baza si anume cea a atingerii. Oamenii de stiinta au aratat ca atingerea mainilor are puterea de a diminua stresul, de a calma, de a asigura confortul emotional al unei persoane.

Tinutul de mana este important nu doar in cazul in cazul indragostitilor si a persoanelor tinere, dar si in cazul persoanelor in varsta. Un alt studiu efectuat asupra a 3000 de persoane a aratat ca 1 din 4 persoane au declarat ca nu au tinut niciodata de mana un bunic/ a. Intrebati pe cine ar dori sa tina de mana cel mai mult, una din cinci persoane au raspuns ca si-ar fi dorit sa tina mana unui bunic/a care a murit, iar aproape jumatate din persoanele de peste 55 de ani au declarat ca si-ar fi dorit sa tina de mana un parinte care nu mai este in viata.

“Multi subestimeaza importanta contactului fizic pentru cei in varsta.”, spune dr Langcaster-James intr-un articol publicat pe telegraph.co.uk. “In timp ce pentru cei tineri tinutul de mana poate fi un semn al atractiei sexuale sau un gest romantic, pentru cei in varsta acest simplu gest de contact fizic poate avea beneficii enorme asupra sanatatii si sa joace un rol esential in starea de bine, adauga expertul.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Ce să facem dacă oamenii ne dezamăgesc? Perioada postnatală – fericire pură sau provocare? Cum să te pregătești corect pentru a rămâne în echilibru? Luna plină din Scorpion 5 mai – efect de catalizator al unor mari schimbări pentru următoarele 3 zodii. Destinul lor este pe cale de a se împlini!  

"Multe persoane in varsta se simt singure si izolate si nu au oportunitatea de a stabili astfel de gesturi fizice cu nimeni. Tinand de mana un prieten, o ruda sau pe cineva la care tii transmiti un mesaj extrem de important ca vezi acea persoana, ca este importanta, ca este apreciata. Deoarece incepem sa tinem de mana pe cineva chiar cu parintii nostri, atunci cand suntem mici si neajutorati, si mai tarziu in relatiile noastre romantice, gestul de a tine pe cineva de mana este asociat cu sentimentul de a fi iubit”,

Poll-ul a fost efectuat de OnePoll pentru Abbeyfield, un institut de caritate ce se adreseaza persoanelor in varsta.


Foto homepage: Tinut de mana, Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri