Pe 15 august, calendarul crestin consemneaza una dintre cele mai mari si importante sarbatori si anume Adormirea Maicii Domnului. Este ziua in care biserica praznuieste mutarea cu trupul la cer a Maicii Domnului.

Daca se intampla cumva ca trandafirii sa infloreasca inainte de sarbatoarea Sfintei Marii, atunci se asteapta o toamna lunga, roditoare si frumoasa.

Totodata, ziua de Sfanta Maria Mare este ziua in care lunile calduroase se separa de cele friguroase si toamna incepe sa isi faca simtita prezenta.

Tot de sfanta Maria, exista si alt obicei legat de gasirea dragostei. Se spune ca fetele care doresc sa isi gaseasca sufletul pereche trebuie sa poarte in san pe tot parcursul acestei sfintei zile un firicel de naprasnic, rugandu-se Maicii Domnului cu inima curata pentru a-si gasi alesul. Se crede ca naprasnicul este una din plantele dragi ale Maicii Domnului, capabil sa atraga dragostea adevarata.

Tinerele necasatorite si curioase sa vada chipul celui care le este harazit trebuie sa isi puna sub perna un fir de busuioc sfintit. Se crede ca Maica Domnului le va permite sa vada anticipat, in vis, chipul celui ursit.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Top 10 cele mai frumoase grădini de trandafiri din lume

Maica Domnului este considerata a fi protectoarea copiilor, a femeilor, a mamelor, dar si ocrotitoarea marinarilor, pe 15 august fiind celebrata si Ziua Marinei.

Daca esti de sex feminin, este interzis sa-ti tai parul in aceasta zi sau sa il arunci la gunoi. Totodata, evita sa mergi inapoi in ziua de Sfanta Maria Mare. Se spune ca acest lucru o intristeaza pe Maica Domnului.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri