Specialistii KRUK Romania va ofera cateva sfaturi cu privire la organizarea vacantei de vara, astfel incat sa va bucurati din plin de zilele libere fara a avea batai de cap.

Vacanta de vara reprezinta perioada in care planurile noastre de calatorie de peste an devin realitate, fie ca vorbim de o vacanta in Romania sau de una in strainatate. Cu doar o luna ramasa pana la startul oficial al verii, cei care nu au apucat inca sa se hotarasca asupra concediului isi fac ultimele planuri. Acestia trebuie sa fie foarte atenti, intrucat daca nu sunt planificate cum trebuie, zilele de concediu de peste vara pot deveni o adevarata povara pentru bugetul familiei.

Specialistii KRUK Romania va ofera cateva sfaturi cu privire la organizarea vacantei de vara, astfel incat sa va bucurati din plin de zilele libere fara a avea batai de cap.

1. Stabileste-ti o destinatie pe care ti-o poti permite

Foto: Familie in vacanta, Shuttestock

Daca bugetul tau este stramtorat anul acesta, nu te “arunca” la o vacanta pe care nu ti-o poti permite. Insa, daca nu vrei sa renunti la destinatia dorita, poti economisi bani alegand un apartament in regim hotelier in loc de un hotel. Astfel, ai acces si la o bucatarie unde iti poti pregati singur mancarea, fara a mai plati note costisitoare la restaurant. De asemenea, poti economisi bani daca alegi sa mergi in vacanta in afara perioadei de varf - 15 iulie-15 august.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Lavazza lansează capsulele Qualità Rossa, neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon și compatibile cu aparatele de cafea Nespresso Original

2. Pune bani deoparte

Odata ce te-ai hotarat unde vrei sa mergi, stabileste-ti un buget si pune bani deoparte pentru vacanta. Incearca sa estimezi care vor fi costurile pentru transport, cazare, mese, muzee, cadouri pentru cei dragi si alte activitati. Gandeste-te cum poti economisi acei bani din venitul disponibil, din care trebuie sa scazi cheltuielile fixe la intretinere, ratele la banca, chiria etc., astfel incat sa nu fie necesar sa apelezi la imprumuturi.

3. Deschide un cont la banca pentru banii de vacanta

Este recomandat sa-ti pastrezi economiile pentru vacanta intr-un cont separat fata de cel pentru cheltuielile curente. In felul acesta vei fi mai putin tentat sa apelezi la acei bani pentru a-ti satisface diferite nevoi. Incearca sa-ti deschizi acest cont la banca unde iti primesti salariul pentru a scapa de alte comisioane costisitoare.

Foto homepage: Familie fericita, vacanta de vara via Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri