12:01, 29 Ianuarie 2014 publicat în Lifestyle 4942 share-uri

Iata cateva trucuri scrise de un calugar shaolin, discipol si expert in arte martiale, cu scopul de a ne invata cum sa ne mentinem tineri si sanatosi.

Iata cateva trucuri scrise de un calugar shaolin, discipol si expert in arte martiale, cu scopul de a ne invata cum sa ne mentinem tineri si sanatosi. Shifu Yan Lei face parte din a 34-a generatie de maestri shaolini Gong Fu (Kung Fu).

Cum sa fii pururea tanar: 10 sfaturi de la un calugar shaolin
 

1. Nu gandi prea mult. Ganditul iti consuma energie. Ganditul te poate face sa arati batran.

Citeste si:
De ce stau femeile cu barbati casatoriti?
De ce stau femeile cu barbati...

2. Nu vorbi prea mult. Majoritatea oamenilor vorbesc sau fac. Mai bine faci.

3. Cand muncesti, munceste pret de 40 de minute, apoi opreste-te pentru 10 minute. Faptul ca te uiti fix la ceva tot timpul poate dauna ochilor, dar si organelor interne si starii de pace.

4. Cand esti fericit, trebuie sa iti controlezi fericirea. Daca pierzi controlul, energia plamanului va fi afectata.

Citeste si:
Cum ne afectează frica corpul?
Cum ne afectează frica corpul?

5. Nu te ingrijora prea mult, nu te mania. Acestea doua iti afecteaza sanatatea ficatului si a intestinelor.

6. Cand mananci, nu manca prea mult. Asigura-te intotdeauna ca nu te-ai ridicat satul de la masa deoarece acest obicei poate dauna splinei. Cand simti ca iti este doar putin foame, mananca putin.

7. Cand faci lucruri, ia-o incetisor, nu te grabi prea rau. Aminteste-ti proverbul: “Grabeste-te incet si vei ajunge curand”.

8. Daca faci doar exercitii fizice tot timpul si nu faci niciodata Qigong (o metoda chinezeasca straveche de mentinere a vitalitatii si a longevitatii) risti sa iti pierzi echilibrul si sa devii nervos. Iti pierzi Yin-ul din corpul tau. Exercitiul fizic echilibreaza Yin-ul si Yang-ul.

9. Daca nu faci exercitii niciodata, ci doar meditezi, cultivi pacea sau practici Qigong, acest lucru nu iti va da energie Yin ca sa iti consumi energia Yang.

10. Gong Fu Shaolin iti da totul. Scopul antrenamentului tau este de a echilibra yin-ul si yang-ul personal. Nu conteaza cat de multe ore petreci incercand sa faci acest lucru. Totul se reduce la a intelege de ce anume are corpul tau nevoie.

Sursa: www.wakingtimes.com

Foto: zen, shaolin via Shutterstock
 


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri