Scrisoare de la mine, Gabriela de 52 de ani, catre Gabriela adolescenta: Fii mandra de ceea ce esti acum

Eu, femeia de astazi. Eu. Cum erau visurile mele in trecut? Ce am devenit? Ce am realizat? Cate am invatat pana acum si cate mai sunt de invatat? Ne intoarcem cu mintea si sufletul in trecut... Sa privim o fotografie cu noi adolescente sau tinere. Sa o privim in ochi pe fata aceea cu sufletul delicat, cu mintea plina de proiectii si sperante, multe frici dar si mult curaj. Ce i-ai spune tu fetei de atunci? Ce i-ai spune sa o linistesti sau poate sa o incurajezi? Cum te-ai schimbat? Cum iti traiesti prezentul si cum te raportezi acum la temerile sau intrebarile de atunci?

Aceasta este scrisoarea Gabrielei, primita in posta redactiei. Asteptam si alte Scrisori din partea voastra catre fata din trecut, scrisori pe care le vom publica in Dosarul special Scrisoare catre mine. Scrieti-ne pe adresa redactiei redactie_garbo@garbo.ro si/sau iulia@garbo.ro

****

Scrisoare de la mine, Gabriela, de 52 de ani, mama a doi copii buni si frumosi, bunica unei fetite de 1 luna si sotie devotata de 31 de ani a aceluiasi sot: catre Gabriela adolescenta blonda si timida care voia sa schimbe lumea in mai bine cu iubirea ei pentru oameni!

Draga mea,

Iti scriu eu, mama lui Codrin si a Laurei, bunica Nicoletei; femeia cu parul grizonat dupa 31 de ani de casnicie...

Esti o persoana tanara si placuta in plina evolutie! Ai incredere in intuitia ta, caci ceea ce cauti in altii vei gasi de fapt in inima si sufletul tau frumos si apoi in ceilalti! Nu incerca sa multumesti pe toata lumea, incepi prin a te multumi pe tine insati! Nu astepta numai aprecieri de la ceilalti, apreciaza-te tu; caci ai o mare capacitate de a darui iubirea neconditionat!

Foto: Shutterstock.com, amintiri, copil, bebelus

Fii multumita de felul in care arati, este cea mai frumoasa perioada a tineretii si vietii tale! Vei fi mai eleganta si mai distinsa cu trecerea anilor; dar prospetimea chipului si a trupului tau de acum nu le vei mai avea peste 10 sau 15 ani! Fii mandra de forma corpului tau, nu te mai stresa caci ai forma de amfora greceasca, asta este idealul feminin! Daca soldurile iti sunt pline si rotunde este semn de fertilitate si orice barbat isi doreste sa aiba alaturi o sotie care ii poate darui copii sanatosi! Daca nu esti foarte inalta si subtire cum vezi modelele din reviste, nu fi trista. "Esentele tari se tin in sticlute mici si delicate"!

Iubeste si apreciaza omul pe care ti l-ai ales sa iti fie prieten si sot! Dar nu te pierde pe tine, daruieste-i iubirea ta, dar o parte din aceasta iubire pastreaza-o pentru tine insati! Iarta-i pe cei care iti gresesc cu voie sau fara de voie , dar iarta-te si pe tine atunci cand gresesti. Este omeneste asa, daca nu am gresi am fi cu totii ingeri perfecti, nu muritori.... ci undeva sus, de-a dreapta Tatalui!

Daca totusi sotul tau este atras si de alte femei asta nu inseamna ca tu esti mai prejos decat ele; inseamna doar ca el insusi este nesigur pe el insusi. Fii mandra caci esti busola lui care ii arata intodeauna unde este ACASA!

Daca prietenii in care investesti daruire, sinceritate, onestitate si empatie nu stiu sa te aprecieze la justa ta valoare nu inseamna ca nu esti un prieten valoros. Inseamna doar ca ei sunt in plina evolutie si ca isi vor da seama candva cat de buna si sincera prietena ai fost! Inchei spunandu-ti fii mandra de ceea ce esti acum caci eu stiu cu siguranta ca vei reusi sa fii un om valoros, o mama responsabila si iubitoare, o sotie demna si devotata si o bunica plina de iubire pentru minunata nepotica!

Cu sinceritate,
GABRIELA

de Ionescu Maria Gabriela

Foto homepage: Shutterstock.com, scrisoare, stilou, amintire


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri