Testandu-mi simtul practic, am descoperit opt motive pentru care as prefera o vacanta prea putin exotica pentru iarna aceasta.
Daca esti o 'pasare de noapte', te poti adapta cu succes stilului de aici. Asta pentru ca vei fi nevoit sa te multumesti cu doua ore de soare in miezul lunii decembrie. Marele avantaj insa, este acela ca te poti bucura de luminile nordului.

Pasionatii de jazz mai pot simti in aer ritmurile de jazz contemporan, de avangarda, latin jazz si gospel, asta pentru ca orasul gazduieste festivalul nordic al jazz-ului: Reykjavík Jazz Festival, desfasurat in locatii precum City Hall, Loftkastalinn, Nordic House si Kaffi Reykjavik. Cosmopolit, intim, retro si vibrantTara rece, fara somaj si rata a infractionalitatii, se poate lauda cu minunate muzeuri si galerii de arta dar si cu localuri de noapte unde sa te 'incalzesti' dupa o zi friguroasa.

Motivul nr. 6: Salzburg

Zapada. Si mai ales pe hotelul Radisson Sas Altstadt, din centrul orasului Salzburg. Opera de arta in stil baroc este cunoscuta ca fiind unul dintre cele mai vechi hanuri ale orasului, hotelul fiind construit in 1377.

Daca esti un fan al lui Mozart si al operelor lui, ai toate sansele sa te prinda o vacanta de iarna petrecuta aici, mai ales ca in aceasta perioada are loc festivalul muzicii sale, de pe 26 ianuarie pana pe 4 februarie.
Se garanteaza insa...zapada.

Motivul nr. 6: Cracovia

Ai sanse de aproximativ 41% sa ninga in aceasta perioada. Va fi cu adevarat greu sa parasesti orasul. Polonezii vad Cracovia ca si capitala lor culturala, centrul sau istoric. Pe langa perspectiva medievala, orasul este 'casa' uneia dintre lucrarile lui Leonardo da Vinci, "Doamna cu hermina", de la Muzeul Czartoryski. Cosmopolit, intim, retro si vibrantNinge sau nu, Castelul regilor polonezi, Wawel Castle si strazile din batranul oras evreiesc, Kazimierz, sunt locurile perfecte pentru o plimbare de iarna.

Motivul nr. 7: Talin

Lacurile inghetate din estul orasului sunt perfecte pentru sporturi extreme. Daca insa cauti o experienta contemplativa, centrul orasului este ideal. Multa zapada de aici, parcul Kadriorg, KuMu, muzeul de arta estoniana, ultra-cool, brand-new al Talinului sunt cateva dintre reperele unei vacante reusite. Pentru mai multa caldura, saunele orasului, recunoscute in lumea intreaga, sunt mandria fiecarui hotel care, mai ales la etajele superioare, ofera imagini senzationale ale orasului.

Un articol de Gabriela Cociasi
Sursa: wall-street.ro

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri