1 Octombrie 2013 publicat în Lifestyle 10 share-uri

Plansul… apare uneori in viata noastra. Lacrimile siroiesc atunci cand emotiile ne coplesesc sau cand durerea din suflet este prea mare. Nu avem cuvintele cele mai potrivite pentru a spune ce simtim in acele clipe, astfel incat, corpul nostru traduce simtirile in lacrimi. Lacrimile sunt uneori amare, si uneori dulci. Dar lacrimile sunt intr-adevar o izbavire.

Foto: Shutterstock.com, lacrimi, fata care plange

Expresia „a trage un plans bun” sugereaza ca intr-adevar, lacrimile ne pot face sa ne simtim psihic, mult mai bine. Cercetarile de astazi atesta aceasta senzatie interioara. Lacrimile sunt mecanismul prin care corpul se elibereaza de toxine aflate in noi in momentul in care suntem tristi. Lacrimile contin prolactina, hormon care controleaza si productia de lapte matern, hormonii adrenocorticotropi se afla si ei in lacrimi – ei indica un nivel ridicat de stres. Celalalt chimical care se afla in lacrimi este hormonul leucin-encefalina, care reduce durerea psihica si ajuta la ameliorarea starii de rau.

Deci, chiar si oamenii de stiinta sunt de parere ca plansul are un efect benefic. Psihologii ne incurajeaza adesea sa ne eliberam de tensiune prin intermediul plansului, chiar daca suntem barbati sau femei. Psihologii spun ca a ne ascunde emotiile, faptul de a ne fi rusine sa plangem, poate avea repercusiuni pe termen lung asupra noastra.

Sunt studii care arata ca infranarea lacrimilor emotionale, ar creste riscul unor boli de inima sau hipertensiune. De asemenea, mai sunt studii care arata ca de asemenea, oamenii care sufera din cauza unor boli ca ulcerul sau colitele, au tendinta de a-si infunda sentimentele si lacrimile emotionale. Psihologii ne recomanda sa ne exprimam durerile prin intremdiul lacrimilor si al cuvintelor. Trebuie sa nu ascundem ceea ce simtim, trebuie sa aratam ceea ce traim in interior – suntem fiinte emotionale si avem nevoie sa ne folosim de toate mecanimele de comunicare ale corpului.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri