1 Octombrie 2013 publicat în Lifestyle 10 share-uri

Plansul… apare uneori in viata noastra. Lacrimile siroiesc atunci cand emotiile ne coplesesc sau cand durerea din suflet este prea mare. Nu avem cuvintele cele mai potrivite pentru a spune ce simtim in acele clipe, astfel incat, corpul nostru traduce simtirile in lacrimi. Lacrimile sunt uneori amare, si uneori dulci. Dar lacrimile sunt intr-adevar o izbavire.

Foto: Shutterstock.com; picaturi de ploaie

Din pacate, lacrimile sunt de asemenea un simptom (si nu o solutie), al unor boli cum ar fi depresia postpartum, o experienta pe care o traiesc 9 pana la 16% dintre femei, dupa ce nasc. Printre alte simptome, aceasta boala se manifesta si prin intermediul plansului excesiv.

De asemenea, episoade de plans acut traiesc si persoanele care sufera de stres post-traumatic.
Cu toate acestea, este important sa acceptam si sa ne bucuram de faptul ca plansul este una dintre cele mai importante functii ale fiintei noastre, la fel de importanta precum este rasul. Chiar daca in multe circumstante nu vrem sa ne aratam „vulnerabilitatea” plangand, a fost demonstrat in atatea feluri ca, de fapt… plansul ne da putere si ne ajuta sa ne incarcam bateriile, eliberandu-ne de tensiune.

Asa incat… ori de cate ori simti nevoia, lasa lacrimile sa iti inunde fata, da-le drumul si elibereaza-te. Poate nu ati observat, dar dupa ce plang, oamenii sunt chiar mai frumosi, pielea si ochii se „lumineaza”, tocmai pentru ca ei reusesc sa elimine acele toxine daunatoare care ingreuneaza trupul si mintea.

Putem sa consideram ca, in sens simbolic, lacrimile sunt comoara noastra – „picaturi de diamant” care ne elibereaza, asa cum ploaia din natura curata atmosfera si mai apoi, aduce SOARELE…

Iti mai recomandm si:

Ce inseamna IUBIREA ADEVARATA?

Inteligenta sufletului: De ce inima ta stie TOTUL?

Oscar European pentru Tudor Giurgiu: Trebuie sa vezi filmul romanesc 'Superman, Spiderman sau Batman'


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri