22 August 2013 publicat în Lifestyle 1 share-uri

Un volum imedit, pe care romanii nu-l asteptau, pentru ca nu stiau ca exista. O mare poveste de dragoste. 96 de pagini de esenta tare turnata intr-un flacon subtire si rafinat. O carte rara. Poeziile de dragoste pe care Maitreyi Devi le-a scris pentru Mircea Eliade.

In haosul creat atunci, Maitreyi s-a ingrijit de copiii pierduti , de raniti si bolnavi. Inspirata de suferinta cu care s-a infruntat in acele momente, ea a infiintat orfelinatul Khelaghar, lasandu-l mostenire fiului si nurorii sale, Priyadarshi si Rupa Sen. In 1976 i s-a decernat cea mai importanta distinctie literara indiana, premiul Academiei de Litere (Sahitya Akademi Award, al carui laureat este si scriitorul Amitav Ghosh), pentru controversatul roman "Na Hanyate".

A murit la varsta de 76 de ani, la un an dupa ce ONU ii acordase medalia Global 500 Roll of Honour distinctie decernata celor ce "ii pot inspira pe altii cu faptele lor extraordinare", cu care se pot lauda personalitati de talia unui Jacques-Yves Cousteau, Edmund Hillary, Robert Redford , Brigitte Bardot, Margaret Thatcher , David Attenborough, Gerald Durrell, Jane Goodall, Jimmy Carter, printul Phillip (duce de Edinburgh), dar si organizatii prestigioase precum National Geographic, Worldwide Fund for Nature sau Greenpeace.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Perioada postnatală – fericire pură sau provocare? Cum să te pregătești corect pentru a rămâne în echilibru? Geanta cu aspect împletit integral, din imitație de piele, este în tendințe! 10 modele de genți țesute irezistibile

Cartea a aparut la editura Taj, colectia Taj Retro, si este disponibila si pe elefant.ro


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri