25 Iulie 2013 publicat în Lifestyle 33 share-uri

Faceti cunostinta prin intermediul cartilor cu cele 3 regine ale Romaniei: regina MARIA, sotia regelui Ferdinand I al Romaniei, regina ELISABETA, sotia regelui Carol I al Romaniei si cunoscuta si sub pseudonimul literar Carmen Sylva si regina mama ELENA a Romaniei, sotia regelui Carol al II-lea.

Regina mama Elena

Viata reginei Elena, mama lui Mihai I al Romaniei, a fost o viata de Cenusareasa derulata invers. Descendenta a tarinei Ecaterina cea Mare, a reginei Victoria si a lui Iacob I al Angliei, nepoata de imparati si fiica de regi, Elena parea sortita unei existente senine de suverana. A devenit, intr-adevar, regina, dar nu a domnit niciodata. Tatal, sotul, fiul si fratele ei au fost fortati, rand pe rand, sa renunte la coroana. A suportat umilinte la care femeile nu sunt de obicei supuse, si cu atat mai putin reginele.

Prieten al familiei regale exilate, Arthur Gould Lee, autorul biografiei regelui Mihai (Coroana contra secera si ciocanul, Humanitas, 1998), a reconstituit povestea reginei-mama bazandu-se pe propria ei marturie.

Autor: Arthur Gould Lee

Carte aparuta la editura Humanitas si disponibila pe elefant.ro

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Luna plină din Scorpion 5 mai – efect de catalizator al unor mari schimbări pentru următoarele 3 zodii. Destinul lor este pe cale de a se împlini!   Luna MAI 2023 – mai mult din tot ceea ce ne dorim. Luna cu vibrația lui 3 are o energie divină și manifestări creatoare. Avem datoria Bucuriei în această lună!   6 proiecte pentru elevi încep în luna mai în București. Cursuri gratuite de înot și un târg educațional, printre acestea

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri