Chiar daca este vara, chiar daca simtim nevoia sa ne relaxam mai mult, ‚creierul nostru nu este in vacanta’ :). Iata de ce va propunem sa ne delectam curiozitatea, informandu-ne despre creierul uman, acest mecanism atat de fascinant care ne ajuta sa functionam zi de zi.

19. De cate ori clipim, creierul nostru mentine lucrurile luminate, astfel incat sa nu vedem totul negru, in momentul clipirii. Si facem acest gest inconstient de aproximativ 20.000 de ori pe zi.

20. Sa razi la o gluma buna este o activitate care solicita activitatea creierului, in 5 zone diferite.


Sa testam cu o gluma:

„Leul cheama toate animalele si le spune:
- Cei frumosi in stanga, cei destepti – in dreapta.
Toate animalele se conformeaza, numai maimuta ramane pe loc.
- Dar tu ce faci? Intreba leul.
- Ce vrei, sa ma rup in doua?”

21. De ce visam? Specialistii ne dau raspunsuri diverse, fara a exista pana acum vreun consens in aceasta privinta. Unele cercetari arata ca visele nu ar avea un scop real, in timp ce alti cercetatori spun ca activitatea de a visa este esentiala pentru starea noastra mentala, emotionala si fizica. O alta teorie legata de vise ar fi ca ele ne ajuta sa linistim agitatia mentala.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Testul DA sau NU: Află ce părere au oamenii din jur despre tine! Ce să facem dacă oamenii ne dezamăgesc?

22. Hipotalamusul regleaza temperatura corpului, asemenea unui termostat. El „stie” ce temperatura ar trebui s aaiba corpul tau (aproximativ 37 de grade Celsius). Iar daca corpul tau este prea cald, Hipotalamusul ii spune sa transpire. Iar daca iti este frig, hipotalamusul te face sa tremuri. Transpiratul si tremuratul iti ajuta corpul sa revina la temperatura normala.

23. Pierdem aproximativ 85.000 de neuroni in fiecare zi. Din fericire, aceasta pierdere trece neobservata. Chiar si dupa trei ani, pierderea insumeaza cam 1% din total.

24. Diferentele de marime si greutate ale creierului nu se traduc in diferente legate de abilitati mentale. Greutatea creierului celbrului savant Albert Einstein era de 1. 230 grame, ceea ce este mai putin decat masa medie a creierului unui om.

25. Vasele care strabat creierul nostru masoara peste 160.930 km.

26. Cu cat continuam sa memoram mai mult si mai mult, partea creierului denumita hipocamp devine din ce in ce mai mare. De exemplu, taximetristii londonezi care cunosc strazile Londrei pe de rost au hipocampul mult mai mare decat media. Hipocampul este una dintre puTinele zone din creier unde apar neuroni noi, pe tot parcursul vietii.

27. Creierul poate trai intre 4 si 6 minute fara oxigen si apoi incepe sa moara… Daca ramanem fara oxigen intre 5 si 10 minute, creierul va fi afectat pentru totdeauna.

28. De foarte multe ori, creierul nostru ne pacaleste. Ne face sa percepem lucrurile mult diferit de realitate. Iluzionistii si magicienii se joaca chiar cu aceasta caracteristica a creierului; el ne face sa vedem uneori realitatea in moduri foarte interesante.

De exemplu, priviti aceasta imagine:

Nuantele de gri din casutele notate cu A si B sunt diferite?

Ele sunt de fapt identice:

Iti mai recomandam si:

9 iluzii optice care te lasa efectiv MASCA!

Inteligenta sufletului: De ce inima ta stie TOTUL?

10 lucruri interesante despre legatura dintre Dieta si Creierul Uman

Calatorie in subconstient: 20 de curiozitati despre vise


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri