Cherie Carter-Scott este un guru modern. Teoriile ei explica atitudinile si comportamentul nostru cu o asa claritate, incat e imposibil sa nu ramai marcat de cuvintele sale. De peste 30 de ani, Dr. Carter Scott este lector international, consultant si autor.

Cea mai cunoscuta carte a ei este „If Life is A Game, These Are The Rules” (1998). Cele 10 reguli pentru a fi om, aparute in aceasta carte, circula din momentul aparitiei in diverse forme si de aceea, vrem sa le impartasim si cu voi.

Chiar Carter-Scott explica, mai tarziu in Prefata la o editie mai recenta a cartii sale de refereinta „In ultimele decade, Regulile pentru a fi Om au circulat de la prieten la prieten, au fost transmise via internet, au fost printate pe atatea brosuri”...

Cherie Carter Scott in "Life is a Game, These are the Rules" (Viata este un Joc, Acestea sunt Regulile)

Cherie Carter Scott: 10 Reguli pentru a fi om!

Foto Shutterstock.com - fericire

1. Vei primi un corp. Poate iti va placea sau poate il vei uri, dar va fi al tau si il vei avea cat vei trai.

2. Vei invata lectii. Te afli intr-un program informal, continuu de invatare, o scoala care se numeste “viata”.

3. Nu exista greseli, doar lectii. Cresterea inseamna un proces de judecata, eroare si experimentare.

Experimentele ratate fac parte la fel de mult din acest process, asemeni experimentelor care in final functioneaza.

4. Lectiile sunt repetate pana cand inveti. O lectie de viata ti se va prezenta intr-o varietate de forme, pana o inveti. Dupa ce ai invatat-o, vei merge la urmatoarea lectie.

5. Invatarea lectiilor nu se sfarseste niciodata. Nu exista nici macar o particica de viata care sa nu contina o lectie pe care trebuie sa o inveti.

6. Nu exista niciun loc mai bun decat “aici”. Cand obtii un “acolo”, nu faci decat sa obtii un alt “acolo”, care va arata mai bine decat “aici”.

7. Ceilalti oameni nu sunt decat oglinzile tale. Nu poti uri sau iubi ceva la cineva, decat daca acea persoana oglindeste ceva urit sau frumos din tine insuti.

8. Ce faci in viata ta, depinde de tine. Ai toate uneltele si resursele ca s afaci acest lucru. Ce faci cu ele, depinde de tine. Alegerea iti apartine.

9. Raspunsurile se afla in tine. Raspunsurile la intrebarile vietii se ascund in tine. Tot ceea ce trebuie sa faci este sa privesti, sa asculti si sa ai incredere.

10. Vei uita toate astea.


Vizionare placuta

Iti plac articolele Garbo?
Sigur o sa iti placa si pagina noastra de Facebook :)
Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Cherie Carter Scott: 10 Reguli pentru a fi om.