"Am avea o lume cu mult mai frumoasa daca tuturor femeilor – iar femeile sunt jumatate din populatia lumii – le-ar fi permis sa creasca, sa isi dezvolte talentele. Nimeni nu este mai presus, nimeni nu este mai prejos. Femeile sunt femei, barbatii sunt barbati; sunt diferiti, dar diferentele nu fac pe nimeni sa fie mai sus sau mai jos. Diferentele creeaza atractia. Ganditi-va la o lume in care sunt doar barbati, ar fi atat de urat peste tot..." - OSHO

OSHO este unul dintre cei mai titrati intelepti ai momentului. El a scris si a vorbit adesea despre particularitatile firii masculine si feminine. In teoriile sociologice, ceea ce descrie Osho atunci cand vorbeste despre dominanta masculina, se numeste "societate patriarhala".

"Ego-ul este doar ego, nu este nici masculin, nici feminin. Dar barbatul a fost foarte inuman in ceea ce le priveste pe femei, de-a lungul secolelor, in mod constant", spune OSHO.

"Si, lucrul cel mai ciudat este acela ca barbatul a fost atat de crud si inuman cu femeile, fiindca are un adanc sentiment de inferioritate in comparatie cu ele. Si asta pentru ca femeia poate deveni mama; ea este capabila sa dea nastere, iar barbatul nu. De aici a pornit acest sentiment de inferioritate – din faptul ca natura depinde de femeie si nu de barbat.

Foto: Depositphotos

Mai mult decat atat, barbatul a aflat ca in multe feluri, femeia este mai puternica decat el. Femeile sunt mai rabdatoare, mai tolerante. Barbatii sunt nerabdatori si foarte intoleranti. Femeile sunt mai putin violente decat barbatii. Femeile nu comit crime; barbatul este acela care comite crime, cel care duce cruciade, care este oricand gata de razboi, cel care inventeaza tot felul de arme mortale – bombe atomice, bombe nucleare. Femeia este complet in afara acestui joc al mortii. Cu toate acestea nu este nicio coincidenta ca barbatul a inceput sa se simta, intr-un anume fel, inferior. Si nimeni nu vrea sa fie inferior; singura modalitate a fost aceea de a le forta pe femei in mod artificial de a se simti inferioare.

Fiecare baietel are un ego – un baietel, daca incepe sa plnaga, ii spui imediat – „De ce plangi ca o fata? Unei fete ii este permis sa planga fiindca este <<subumana>>. Tu nu ai voie sa plangi sau sa suspini”. Iar baietelul isi opreste lacrimile. Foarte rar intalnim barbati care sunt gata sa planga si care lasa lacrimile sa curga, asemeni femeilor.


Dar nu uitati, si femeile si barbatii, aveti aceleasi glande lacrimare, deci natura nu face diferente
. Barbatul ar trebui sa asculta femeia. Ai asuprit si oprimat femeia pentru atat de multa vreme, este timpul ca ea sa fie ascultata si lucrurile sa fie corectate. Cel putin in viata ta personala fa tot posibilul pentru a-i oferii femeii cat mai multa libertate – aceeasi libertate pe care ti-o oferi tie insuti. Ajut-o sa fie verticala astfel incat sa infloresca din nou.

Am avea o lume cu mult mai frumoasa daca tuturor femeilor – iar femeile sunt jumatate din populatia lumii – le-ar fi permis sa creasca, sa isi dezvolte talentele. Nimeni nu este mai presus, nimeni nu este mai prejos. Femeile sunt femei, barbatii sunt barbati; sunt diferiti, dar diferentele nu fac pe nimeni sa fie mai sus sau mai jos. Diferentele creeaza atractia. Ganditi-va la o lume in care sunt doar barbati, ar fi atat de urat peste tot...

"OSHO - despre Ego-ul masculin si despre insensibilitatea barbatilor fata de femei" - www.messagefrommasters.com

Iti mai recomandam si:

O poveste care iti schimba viata...

Osho. Cele mai frumoase citate despre iubire

Horoscop motivational: Citate inspirationale pentru fiecare zodie


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri