5 Martie 2013 publicat în Lifestyle 78 share-uri

In ce mod se manifesta masculinitatea moderna? Oare ce frici ascund barbatii? Asemeni femeilor, ei sunt supusi unor presiuni sociale care ii afecteaza la nivel individual si, desi nu arata acest lucru, barbatii sunt vulnerabili. Ar fi frumos sa ii incurajam pe barbati sa vorbeasca mai mult despre fricile, intrebarile lor... despre tot ceea ce ii macina. Comunicarea ar crea spatiul necesar pentru relatii mai frumoase, mai fructoase intre femei si barbati. Sunteti de acord?

Foto: Dreamstime

3. Teroarea ca alti barbati vor afla ca... "sunt slab"

Barbatilor le este foarte teama ca fricile si toate lucrurile care ii intristeaza sunt semne de slabiciune si ca, daca acestea vor fi aflate de catre alti barbati, de catre membrii familiei sa de catre sotii, ei vor parea „niste fraieri”.

Tot in mod traditional, barbatii sunt invatati sa isi ascunda fricile, construind impreuna, in mod cultural, un "mit al tariei masculine". Aceasta cultura a tariei masculine ii determina sa se izoleze foarte mult. Atunci cand barbatii nu reusesc sa isi exprime durerile sau bucuriile, emotiile devin de fapt o sursa a stresului care uneori se transforma in furie si manifestarea unui caracter autoritar.

Nu ii lasam pe barbati sa planga, dar ii lasam sa isi exprime furia... Aceasta duce catre exprimarea furiei in mod agresiv, catre alcoolism, adictii de tot felul, depresie si o viata mai scurta, pentru multi dintre ei. Toate acestea, in efortul disperat de a nu fi... umani.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Portalul 55 se deschide la început de Mai! Urmează una dintre cele mai puternice zile pentru manifestarea schimbărilor dorite - ziua 5 din luna a 5-a!   5 cadouri pe care i le poți dărui unui bărbat din viața ta Ascultă Radio ZU și mergi la cele mai mari festivaluri din vara lui 2023

4. Teroarea "Imbatranesc"

Barbatii sunt adesea judecati doar in baza statutului economic si a vitalitatii de care dau dovada. In mod tipic, barbatii nu sunt apreciati si pentru aptitudini mai degraba feminine cum ar fi diplomatia sau disponibilitatea emotionala.

Astfel in mintea lor, barbatii leaga „valoarea” pe care o au in mod direct de varsta lor. In acelasi timp, fiindca societatea nu incurajeaza si trairile emotionale ale barbatilor, multi dintre ei vor imbatrani distanti de sensibilitatea lor. Ceea ce transforma imbatranirea intr-o teroare.

5. Teroarea "Nu stiu cine sunt"

Adesea, barbatii isi petrec viata intr-o lume nesigura, incercand sa asigure siguranta financiara a familiei lor. Preocupati de aceasta „lupta”, barbatii nu mai au timp pentru auto-introspectie sau pentru dezvoltarea lor spirituala, interioara.

MiniGhid astrologic: 5+5 Calități și Defecte ale zodiei TAUR 5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare! Luna plină din Scorpion 5 mai – efect de catalizator al unor mari schimbări pentru următoarele 3 zodii. Destinul lor este pe cale de a se împlini!  

In final, barbatii ajung sa se teama la propriu de persoana pe care o vad in oglinda. Dupa o viata intreaga in care au incercat sa arate celorlalti o imagine falsa a increderii de sine si a autoritatii, multi nu se mai recunosc. Multi barbati nu resusesc sa stabileasca acele legaturi emotionale puternice cu cei apropiati se auto-izoleaza si devin deprimati, privandu-se de fapt de ceea ce este mai frumos in viata, in final nefiind deloc siguri in legatura cu ceea ce sunt sau ceea ce isi doresc.

Ideea articolului, via The Good Men Project


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri