22 Februarie 2013 publicat în Lifestyle 9 share-uri

Deoarece pe 24 februarie este celebrata prin traditie ziua Dragostei la romani, te invitam sa descoperi cele mai interesante si inedite superstitii de Dragobete.

Sacrificatul pasarilor de curte in aceasta zi este interzis. Doar Dragobetele este o sarbatoare care isi are originile in natura, iar o lege nescrisa spune ca nu trebuie sa-l ofensezi pe Dragobete, Logodnicul Pasarilor. Interzise sunt si cusutul, lucratul la camp sau in gospodarie… In caz contrar, se crede ca iti vei atrage asupra ta ghinionul. Curatenia in case este in schimb permisa, ba mai mult, se spune ca ea aduce sporul si ordinea in casa respectiva.

Evita sa arunci blestem asupra pasarilor cerurilor sau sa le vanezi. Ziua sacra a Dragobetelui este ziua in care creaturile vazduhului trebuie cinstite si ocrotite ori altfel risti sa atragi asupra ta singuratatea.

Superstitii legate de ale dragostei exista si pentru femeile casatorite. Se spune ca femeile care ating in aceasta zi un barbat dintr-o localitate straine vor fi dragastoase si afectuoase tot timpul anului. Totodata, reprezentantele sexului frumos trebuie sa se asigure ca le iese in cale un barbat daca vor sa aiba parte de iubire pe tot parcursul anului.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Lavazza lansează capsulele Qualità Rossa, neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon și compatibile cu aparatele de cafea Nespresso Original Durex România lansează SafeToPlayHub, cea mai mare campanie de educație sexuală de la noi din țară Examen suplimentar față de Evaluarea Națională pentru admiterea la liceu. Se va da pentru 50% dintre locuri

In tinuturile Ardealului, fetele isi pot afla soarta in iubire in ziua Dragobetelui consumand o turta speciala plamadita din apa, faina si sare (multa sare). Prin traditie, turta este framantata de cea mai in varsta persoana de sex feminin din locuinta. Turta se coace si se lasa la racit, dupa care fata care doreste sa il viseze pe cel harazit musca simbolic din turta. Seara, inainte de culcare, trebuie sa-si puna sub perna un firicel de busuioc sfintit. Daca ii este menit sa isi intalneasca alesul in anul respectiv, fata il va vedea in vis aducandu-i un pahar cu apa pentru a-si potoli setea.

In ziua Dragobetelui, barbatii ar trebui sa fie atenti la felul in care se poarta cu femeile. Nu au voie sa necajeasca femeile sau se certe cu acestea. In caz contrar, risca sa atraga asupra lor ghinionul si nesansa.

Foto homepage: Copyright Yakobchuk - Depositphotos

Perioada postnatală – fericire pură sau provocare? Cum să te pregătești corect pentru a rămâne în echilibru? Boala zgarieturii de pisica – infectia cu Bartonella henselae

Foto interior: Depositphotos


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri