27 Decembrie 2012 publicat în Lifestyle 30 share-uri

Preotul simte ca datorita acestui copil si-a indeplinit menirea pentru acest Craciun si zambeste fericit, hranindu-l si mangaindu-i obrajii lui Mos Craciun. Clasele sociale par estompate de iubire si de altruism.
- Cum sa fiu fericit, mai copile, cu un singur rand de haine, care a inceput sa plesneasca pe mine? O sa patesc si eu ca in bancul cu Ion. Ion se face ca moare, dar nu avea haine bune cu care sa fie ingropat. Ca sa-i incerce, barbatul se imbraca in sort, isi pune o pereche de tenisi, facand pe mortul. Se aduna lumea si incepe sa-l boceasca: ”Unde te duci, mai Ioane, in sort si tenisi?” Iar el se ridica si le raspunde razand: ”La fotbal”. Dar eu nu ma voi mai scula sa spun ca ma duc la fotbal, iar ei vor rade ca nu am un rand de haine bune, nici macar pentru inmormantare. Alexuta, daca se-ntampla ceva cu mine, iti las tie caii, dar sa-i iubesti ca pe ochii din cap!

Alex intelege mesajul si ochii i se umezesc de mila. De ce si-or fi batand joc oamenii in toata firea de indivizii marginali, care au si ei un suflet sensibil? Intra in casa, dar constata ca a intarziat nepermis de mult cu prietenii sai ciudati. Fratii lui si mama au plecat la biserica. Se strecoara in grajd, mangaie vaca, ii da un brat de fan si o lasa sa-l linga pe mana. Se spala pe maini, se schimba si se duce in bucatarie la bunica, dar sirena masinii de Politie urla pe ulita. Masina se opreste dincolo de gardul lor. Alex arunca repede o haina pe umeri, un fular in jurul gatului si iese sa vada ce s-a intamplat. Politistii scot pe targa cadavrul lui Mos Arghir.

- Doamne, ce mustrari de constiinta as fi avut, daca nu i-as fi impins ATV-ul prin zapada, spune baiatul printre lacrimi!

Fusese ultima persoana care i-a indeplinit batranului nebun o dorinta de Craciun. Gerul sculpteaza geamurile si face padurile sa trosneasca... In casa preotului arde focul, iar maine va fi Craciunul. Belsugul da pe dinafara casei, iar Alex indrazneste sa spuna:

- Tata, nu vrei sa pui intr-un sac hainele tale pe care nu le mai porti pentru Mos Craciun? Mi-a spus un banc astazi cu care mi-a rupt sufletul! El stie ca oamenii rad de el ca nu are decat un rand de haine...


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri