6 Noiembrie 2012 publicat în Lifestyle 35 share-uri

Este imposibil ca intr-un cuplu sa nu apara, la un moment dat, si certuri. Insa pot acestea sa aiba efecte pozitive asupra relatiei?

Cu siguranta nu ne putem astepta sa avem relatia perfecta... Uneori, viata de cuplu ne pune in fata unor situatii mai dificile care au drept urmare momente tensionate ori conflicte. Totusi, trebuie sa fim constienti de faptul ca si cearta ocazionala in cuplu poate avea avantaje pentru relatia cu partenerul!

Image © Shutterstock - 1023840

Cearta ocazionala in cuplu linisteste spiritele.

Cu totii avem nevoie, din cand in cand, sa ne descarcam, sa ne eliberam de energiile negative si frustrarile pe care le-am acomodat in trafic, la locul de munca, atunci cand rezolvam anumite treburi sau chiar in relatie. Cearta ocazionala in cuplu linisteste spiritele si ne destreseaza. De cate ori nu ne-am trezit reprosandu-i partenerului ceva marunt, izbucnind o cearta, ca in 10 minute viata de cuplu sa fie din nou armonioasa?

Cearta ocazionala in cuplu te ajuta sa iti dai seama cata nevoie ai de partenerul tau.

Timpul petrecut singure dupa ce ne-am certat cu partenerul de viata ne poate ajuta sa ne dam seama cat de multa nevoie avem de fapt de persoana iubita. De multe ori, inainte sa avem parte de o cearta ocazionala in cuplu, avem tendinta sa credem ca cel de langa noi ne va fi alaturi indiferent de situatie, ca partenerul nostru ne accepta oricum ne-am purt sau orice am face. In realitate, lucrurile nu stau deloc asa. Fiecare persoana are dreptul sa aleaga cu cine isi petrece viata si cauta pe cineva care sa o inteleaga, sa o iubeasca, sa o respecte. Doar atunci cand in cuplu apare o cearta ocazionala ne dam seama cat de importanta este prezenta celuilalt in viata noastra.

Cearta ocazionala in cuplu te invata sa te bucuri de momentele frumoase.

Unul dintre motivele pentru care suntem inclinati sa credem ca cearta ocazionala chiar este benefica pentru relatii este pentru ca ne ajuta sa realizam cat de importante sunt momentele frumoase din viata noastra petrecute alaturi de partener. Discutiile in contradictoriu sau cearta cu persoana iubita ne fac sa vedem cu alti ochi clipele speciale petrecute impreuna, ne influenteaza sa ne bucuram la maximum de compania celuilalt si de momentele aparent normale sau chiar monotone din viata de cuplu.

Image © Shutterstock - 1816766


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri