Scrisul este un gest spontan si instinctiv, a carui indentitate nu se pierde in timp. Cu toate ca poate parea desuet a vorbi de semnificatia literelor intr-o epoca in care scrisul de mana este inlocuit de cel de tastatura, randurile asternute pe hartie isi pastreaza farmecul lor aparte.
Omul este o enigma, iar deslusirea personalitatii a constituit dintotdeaua o provocare adresata nu numai psihologiei, dar si noua insene. Grafologia este o stiinta care incearca sa faca acest lucru, asociind unor particularitati ale scrisului de mana anumite trasaturi de personalitate... Iar analiza scrisului de mana reprezinta poate unul dintre cele mai eficiente teste de personalitate. Scrisul de mana difera de la persoana la persoana. Literele asternute nu au puterea de disimulare a gesturilor. Scrisul este un gest spontan si instinctiv, a carui indentitate nu se pierde in timp. Cu toate ca poate parea desuet a vorbi de semnificatia literelor intr-o epoca in care scrisul de mana este inlocuit de cel de tastatura, randurile asternute pe hartie isi pastreaza farmecul lor aparte.

Desi scrisul se poate modifica usor in functie de circumstante si de starea noastra afectiva, este aproape imposibil sa ne induca in eroare asa cum se intampla in cazul gesturilor. Scrisul ne poate dezvalui aspecte extrem de relevante despre starea de spirit in care eram in momentul in care am asternut cuvintele pe hartie, dar si despre personalitate. Un studiu efectuat recent la un spital din Marea Britanie a demonstrat ca in scrisul de mana pot fi dezvaluite semne timpurii ale bolii de inima. O alta analogie a fost facuta intre persoanele care scriu cu mana stanga si performantele profesionale, concluzia fiind ca cei care scriu cu mana stanga au mai multe sanse de a avea succes decat persoanele care scriu cu dreapta. Iata insa care sunt cele mai des intalnite particularitati ale scrisului si care sunt interpretarile grafologice de care beneficiaza acestea:

Atunci cand iti arunci ochii pe o foaie, marginea paginii este prima care iti sare in ochi. Grafologii ne spun ca pagina fara margini si alineate indica avaritie, o margine egala in ambele parti semnaleaza armonie si echilibru, o margine regulata doar pe o parte este semn al economiei, iar o margine foarte larga indica altruism sau exces.

Directia liniilor scrisului constituie unul dintre aspectele pe care grafologii pun mare pret. Un scris orizontal si drept arata ca esti o persoana hotarata, chiar inflexibila in deciziile pe care le iei. Daca ai scrisul usor ascendent insemna ca ambitia este principala ta trasatura de caracter. Daca in schimb urca exagerat, esti o persoana exaltata, capabila sa vibreze in fata tuturor lucrurilor marunte. Pe de alta parte, daca ai un scris usor descendent, mai mult ca sigur ca esti caracterizata de pesimism si melancolie. Scrisul care coboara in mod dramatic indica o persoana acaparata de sentimente negative, de tristete sau chiar de dezamagire.
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. A patra conferință Autentic va avea loc pe 30 mai 2023 Vrei să lucrezi într-un spaţiu de coworking? Iată ce trebuie să ştii 

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri