26 Iunie 2012 publicat în Lifestyle 86 share-uri

Iata care sunt in viziunea lui Wendy Paris regulile relatiilor si ale fericirii pe care le invatam din povesti:

Cenusareasa nu subestimeaza puterea alegerii…

7. Cenusareasa stie cat conteaza pentru o femeie sa aleaga rochia perfecta, care sa o avantajeze si sa ii puna in valoare frumusetea. Ea nu subestimeaza puterea de a face alegerea cea mai buna, indiferent ca este vestimentara sau de orice alta natura. Cenusareasa nu subestimeaza puterea femeii de a se imbraca cel mai bine.

Cenusareasa alege sa se concentreze asupra fericirii prezente…

8. Cenusareasa nu isi iroseste timpul pe care si-l petrece la bal privind cu jind sau invidie la rochiile fastuoase ale surorilor sale. Ea alege sa se concentreaze asupra fericirii sale prezente in loc sa se razbune pentru nefericirile din trecutul sau pe cei care le-au cauzat. Cenusareasa stie ca cea mai dulce razbunare este aceea de a avea parte de cel mai bun timp de calitate la bal. Stie ca cea mai mare razbunare este sa se simta atat de bine incat nici sa nu se gandeasca la razbunare.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Lavazza lansează capsulele Qualità Rossa, neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon și compatibile cu aparatele de cafea Nespresso Original Durex România lansează SafeToPlayHub, cea mai mare campanie de educație sexuală de la noi din țară Examen suplimentar față de Evaluarea Națională pentru admiterea la liceu. Se va da pentru 50% dintre locuri

Cenusareasa nu critica pe altii pentru a creste in proprii ochi…

9. Cand printul o invita la dans, Cenusareasa nu tipa de entuziasm si nici nu se grabeste catre toaleta doamnelor sa-si pudreze nasul sau sa-si verifice rujul. Cenusareasa are demnitate si se comporta ca o doamna. In mod firesc, accepta sa danseze. Nu-si lasa sentimentul de neliniste si nesiguranta sa o acapareze si nici nu incearca sa-si ridice stima de sine criticandu-l pe celalalt. Cenusareasa nu reproseaza si nu critica pentru a creste in proprii ochii. Cenusareasa nu ii spune printului: “ Stii, oricine poate mosteni un regat. Eu muncesc pentru a-mi castiga existenta.”

Cenusareasa are incredere…

10. Atunci cand ceasul bate ora 12 noaptea, Cenusareasa nu se agata disperata de bratele printului implorandu-l sa o salveze de viata ei nefericita. Cenusareasa are incredere ca daca o va placea, acesta o va chema strigand. Si increderea ei nu este zdruncinata.

Perioada postnatală – fericire pură sau provocare? Cum să te pregătești corect pentru a rămâne în echilibru?

Cenusareasa isi tine promisiunile…

11. Totodata, chiar daca se afla in bratele celui iubit si sunt si altii (poate chiar cei mai chipesi dintre chipesi) care ar da orice pentru a dansa cu ea intreaga noapte, Cenusareasa nu ezita sa-ti tina obligatiile si promisiunile fata de ceilalti. Dupa miezul noptii, Cenusareasa isi onoreaza promisiune fata de zana-nasa si pleaca.

Cenusareasa judeca o persoana raportandu-se la propria experienta cu persoana respectiva…

12. Cenusareasa ignora zvonurile si indoielile si nu pleaca urechea la suspiciunile si barfele prietenilor sai cu privire la print. Cenusareasa nu isi pune intrebarea de ce printul isi alege ca partenera o persoana de rang inferior sau de ce este incapabil sa-si gaseasca aleasa printre cele de rangul sau. Ea este cea care cunoaste cel mai bine detaliile relatiei sale cu printul, iar ceilalti privesc doar din exterior. Cenusareasa stie ca nu poti sa judeci o persoana bazandu-te pe parerile altora, ci raportandu-te la propria experienta fata de ea. Iar Cenusareasa are incredere in propria experienta.

Cenusareasa nu se lasa impresionata cu usurinta…

13. Atunci cand printul porneste in cautarea sa, Cenusareasa nu iese in fata strigand in gura mare: “Eu sunt cea pe care o cauti!”. Nici nu renunta la ceea ce face sau ceea ce este doar pentru ca cineva, un print, s-a purtat frumos cu ea si a fost galant. Cenusareasa ii da printului ocazia sa o caute, sa lupte pentru ea, sa ii demonstreze ca o vrea intr-adevar. Fiindca El vrea sa o impresioneze cu orice pret, Cenusareasa il lasa sa o impresioneze.

FORMULA FERICIRII pe care o invatam din CENUSAREASA, via Wendy Paris

Nu lasa experientele anterioare, chiar daca au fost negative si incarcate de ghinion, sa-ti intunece viziunile asupra unui viitor mai stralucit. Ai curajul de a crede intr-o viata mai buna. Ai curajul sa visezi.

Nota! Acest articol se bazeaza pe ideile prezentate de Wendy Paris in cartea 'Happily Ever After: The Fairy-tale Formula for Lasting Love' a carei lecturare v-o recomandam.

Foto homepage: Shutterstock

Garbo iti recomanda si articolul:

Complexul psihologic al Cenusaresei - Independenta inca sperie!


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri