26 Aprilie 2012 publicat în Lifestyle 79 share-uri

Am intalnit-o pe DanAnd (Daniela Andreescu) cu emotie, intr-o dupa amiaza racoroasa de primavara... pentru a vorbi despre 'darul prezentului'.

Iulia: Dar parerea celorlati conteaza?

Iulia: Ce varsta ai acum?

Daniela: Am 59 de ani si sunt bucuroasa ca nu ma preocupa varsta, ca nu-mi fac probleme despre faptul ca profesional sunt “junior”, pornind pe un nou traseu profesional acum patru ani. N-a fost insa o schimbare abrupta. Participand la ateliere de dezvoltare personala, la seminarii legate de spiritualitate, apoi parcurgand cursuri de formare in noua profesie, descopeream cu uimire si incantare ce potential incredibil exista in fiecare, ca devenind mai constient, reducand automatismele si iluzia acelui “asa sunt eu”, sunt posibile schimbari pozitive profunde.

Iulia: De ce te-ai orientat acum catre budismul tibetan?

Daniela: Cautarile pe parcursul anilor m-au condus la explorarea unor traditii, curente de spiritualitate, metode si cai de dezvoltare personala diverse… De la qi gong si tai chi, Reiki, isihasm, Pranic Healing, la medicina energetica si informationala, formarea in coaching si in managementul comunicarii si relatiilor interumane.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Luna plină din Scorpion 5 mai – efect de catalizator al unor mari schimbări pentru următoarele 3 zodii. Destinul lor este pe cale de a se împlini!  

Toate au fost etape care m-au schimbat si re-construit. In fiecare am gasit cate ceva util, in unele mai mult, altele mai putin. Participand la un seminar cu un lama Tibetan, am descoperit ca invatatura pe care o transmitea oferea o metoda practica, structurata pe logica si intelegere, care cuprinde tot ceea ce simteam ca am nevoie pentru a avansa pe drumul pe care pornisem. Ce spunea acel lama mi s-a parut departe de a fi o dogma, ci o constructie logica, as zice “stiintifica”. Am inceput sa studiez, sa urmez unele din practici, in principal meditatia si “mindfulness”, sa integrez in viata cotidiana, pe masura capacitatii mele, perspectivele eticii budiste despre viata si existenta. Nu am adoptat Budismsul Tibetan ca religie, ci ca training al mintii pentru a dobandi intelegere, compasiune, si echilibru in viata emotionala, in context personal si profesional.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri