29 Mai 2012 publicat în Lifestyle 7 share-uri

Pastele cu sos sunt intotdeauna o raspunsul ideal pentru o masa copioasa si hranitoare. Pot fi servite langa un pahar de vin ales cu grija, aceasta fiind o foruma ideala in care pastele cu sos nu vor da gres.

Spaghetti carbonara

Ingrediente si mod de preparare:

Asadar am folosit un manunchi de spaghetti subtiri pe care le-am pus la fiert in apa cu sare timp de 10 minute. Intre timp am facut sosul carbonara din cateva felii de kaiser afumat, pe care le-am taiat in fasii mai subtiri si le-am prajit intr-o tigaie cu foarte putin ulei. Cand s-au rumenit p

utin, am turnat peste ele 2 oua batute si amestecate cu parmezan ras, cca 3 linguri pline, si cu piper si praf de usturoi. Am amestecat cu o spatula din lemn, pentru ca omleta nu trebuie sa ramana intreaga. Spaghetele le-am scurs dupa ce au fiert (la carbonara spaghetele nu se clatesc!), dar nu de tot, ci incat sa ramana una-doua linguri de apa in ele, apoi am turnat omleta si am amestecat totul.

Am servit cu parmezan ras pe deasupra, si mi-as fi dorit si o picatura de ketchup, de care insa, nu mai aveam la indemana.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Premieră medicală: primele intervenții ortopedice de protezare a genunchiului cu proteză 3D personalizată din România Un broker AVBS Credit a intermediat anul trecut un volum de credite în valoare de aproape 11 milioane de euro Caria dentară – ce este și cum se tratează

Pofta buna! :)

Sursa: caietul cu retete

Paste umplute gratinate

Ingrediente:

-300 gr paccheri
-500 gr carne tocata de porc
-2 morcovi
-1 ceapa
-1 lingura ulei masline
-1 pahar vin alb de buna calitate
-1 cana supa vegetala/apa
-1 lingura concentrat de rosii/ 1/2 cana suc de rosii
-sare
-piper

Pt sosul bechamel:

-500 ml lapte
-50 gr unt
-50 gr faina

In plus:

-150 gr parmezan

Mod de preparare:

Calim ceapa si morcovii, tocate marunt sau date prin razatoare, in 2 linguri de ulei de masline. Cand ceapa devine translucida, adaugam carnea tocata de porc.

O calim pana isi schimba culoarea dupa care adaugam 1 pahar de vin. Cand alcoolul s-a evaporat complet, adaugam 1 lingura de concentrat de rosii dizolvata intr-o cana cu supa vegetala sau apa.
Acoperim oala cu un capac si lasam sa fiarba pe foc mic pentru 45-60 min.

Daca lichidul scade prea mult, mai adaugam putina supa vegetala sau apa. La sfarsit, ragù-ul nostru trebuie sa aiba o consistenta cremoasa.
Stingem focul si il lasam sa se raceasca.
Pentru sosul bechamel, topim untul intr-o craticioara si cand este complet topit, adaugam toata faina.

RoboWave, robotul educațional construit de echipa Națională de Robotică a României cu sprijinul companiei Wave Studio, a câștigat două campionate internaționale Durex România lansează SafeToPlayHub, cea mai mare campanie de educație sexuală de la noi din țară Lavazza lansează capsulele Qualità Rossa, neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon și compatibile cu aparatele de cafea Nespresso Original

Amestecam repede ca sa nu se formeze cocoloase. Dupa 2-3 minute, incepem sa adaugam laptele treptat si amestecam incontinuu ca sa evitam formarea cocoloaselor. Il lasam pe foc pana capata o consistenta densa. Stingem focul, adaugam parmezanul, sare si piper si punem o folie de plastic de bucatarie direct pe suprafata sosului.
La reteta de Piept de pui in sos bechamel, puteti vedea poze din timpul prepararii sosului bechamel.
Il lasam sa se raceasca un picut.

Umplem o oala cu apa si o punem pe foc. Adaugam 2-3 linguri de ulei de masline si 1 lingurita de sare. Cand apa incepe sa fiarba, adaugam pastele si le fierbem cca 4-5 minute. Nu trebuie sa fie complet fierte ci al dente.
Le scurgem bine si apoi le tamponam cu un servet curat de bucatarie ca sa eliminam surplusul de apa.
Amestecam sosul bechamel cu sosul ragù. Punem 2 linguri din acest amestec intr-o forma rotunda si il intindem pe toata suprafata ei.

MARELE Horoscop al Lunii Mai 2023: previziuni astrale complete pentru fiecare zodie în parte Cum să-ți decorezi camera de zi cu buget redus: 7 trucuri de urmat 2 aspecte de care să ții cont pentru amenajarea unui colț cu piscină în curte

Asezam pastele in picioare, cat mai apropiate, umplem un sac à poche cu mixul de ragù si bechamel si umplem pastele.

Le pudram cu putin parmezan ras si le gratinam in cuptorul preincalzit la 180°C, pentru 10-15 minute.

Le servim calde, cu putin parmezan pe deasupra,
Paste umplute gratinate (paste paccheri gratinate). Pofta buna!!

Sursa: lauraadamache.ro

Cannelloni cu carne

Ingrediente:

5 paste cannelloni


400g carne tocata amestec vita si porc
1 ceapa
1 catel de usturoi
2 linguri ulei de masline
25g unt
2 linguri pasta de tomate(optional)
busuioc proaspat
sare si piper.

Sos Bechamel:

1l lapte
50g unt
3 linguri faina
nucsoara macinata
sare si piper
cascaval si parmezan ras

Mod de preparare:

Preparam sosul Bechamel astfel:
-Se topeste unul la foc mic, se adauga faina si se amesteca repede pana untul absoarbe toata faina. Se toarna laptele, amestecand continuu in sos pentru a evita formarea cocoloaselor. Fierbem sosul pana acesta se ingroasa un pic. Nu trebuie sa fie foarte gros pentru aceste paste. La sfarsit luam de pe foc si potrivim gustul cu sare, piper si nucsoara.

Pluto retrograd în Vărsător – 1 mai – 11 iunie 2023. Totul e bine când se TRANSFORMĂ cu bine! Cad unele lanțuri care ne țineau pe loc și ne luăm puterea înapoi Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă) Luna MAI 2023 – mai mult din tot ceea ce ne dorim. Luna cu vibrația lui 3 are o energie divină și manifestări creatoare. Avem datoria Bucuriei în această lună!  

Se pune uleiul pe foc, se adauga si untul si se lasa sa se topeasca.
Se adauga ceapa tocata marunt si usturoiul zdrobit. Lasam sa se caleasca bine impreuna.
Se adauga amestecul de carne si se amesteca bine pana carnea se rumeneste putin. Adaugam si pasta de tomate (optional).

Dupa ce umplutura de carne este gata, se adauga sare, piper, jumatate din parmezanul ras, 4 linguri de sos Bechamel si busuioc proaspat tocat marunt. Se umplu pastele cu acest amestec.
Turnam pe fundul unei tavi putin sos Bechamel apoi incepem sa asezam pastele umplute iar in cele din urma turnam restul de sos peste ele.
Deasupra presaram cascaval si parmezan ras.
Introducem tava in cuptorul preincalzit la 180C si lasam ca pastele sa se umfle bine si sa se rumeneasca frumos.

Sursa: Iulia's kitchen

Fusilli cu chiftelute

Ingrediente:

-1 ceapa
-1 ardei gras
-1 ardei iute
-5-6 rosii
-500gr. carne tocata
-verdeata
-500gr.paste fusilli
-busuioc

Călătorește cu metroul și colecționează artă de Theodor Aman și Nicolae Grigorescu! Te rog, lume, nu călca în picioare visele copiilor! THE BEAUTIFUL CLUB - primul club exclusivist de beauty s-a deschis in centrul capitalei

Mod de preparare:

Ceapa se toaca marunt impreuna cu ardeiul gras si cu cel iute. Se calesc in putin ulei si apoi se pun rosiile tocate marunt si se lasa sa fiarba 15minute la foc mic. Carnea tocata se prepara cu verdeata, sare si piper dupa gust. Apoi se formeaza chiftelute foarte mici cu mana uda, fara a se folosi faina ca la cele obisnuite. Se prajesc la foc iute supravegheate permanent. Pastele se fierb in functie de ce alegeti, eu am ales fusilli.
Aranjamentul il veti vedea in poza decorat cu busuioc.

Lasagna

Ingrediente:

-1 cutie paste lasagna
-800g carne tocata
-1 ceapa
-1 morcov
-1 cutie de 500g rosii in sos
-4 linguri bulion
-200g mozzarella
-3 catei de usturoi (dar nu foarte mari)
-1 lingura ulei
-sare
-piper
-cimbru (daca va mai place si alt condiment, il adaugati fara problema).

Sos Bechamel:

-150g unt
-4 linguri de faina
-1 l lapte
-sare si piper.
-100g cascaval ras, 100g parmezan.

adidas Club Originals - locul unde noua generație de culturemakers schimbă normele PetExpo, cel mai important târg dedicat animalelor de companie, are loc între 19-21 Mai la ROMAERO Băneasa 6 proiecte pentru elevi încep în luna mai în București. Cursuri gratuite de înot și un târg educațional, printre acestea

Mod de preparare:

Mai intai se pregateste amestecul de carne, calind ceapa, usturoiul pisat si morcovul in lingura de ulei, la foc mediu. Dupa ce sunt gata calite, se adauga rosiile taiate in cubulete impreuna cu sosul lor, condimentele si carnea tocata. Se fierb impreuna 30 de minute.
Intre timp, se pregateste sosul Bechamel care trebuie sa nu fie prea gros, deoarece foilor de lasagna le trebuie mult lichid in timpul coacerii. Asa ca, se topeste untul, se adauga faina si se omogenizeaza acest amestec, dupa care se adauga usor laptele si condimentele. Se mai fierbe 15-20 de minute.
Acum se pregateste lasagna pentru intrarea in cuptor: Se unge o tava bine cu unt, apoi se asaza ingredientele in straturi : primul strat este de sos Bechamel, al doilea de foi pentru lasagna, al treile de sos Bechamel si carne plus bucatele de mozzarella(mozzarella mie mi-a ajuns numai pentru 2 nivele) si tot asa in continuare pana se vor termina foile de lasagna sau carnea...asa cum mi s-a intamplat mie :D.
Ultimul strat trebuie sa fie de sos Bechamel. Se presara parmezan si cascaval ras si se acopera cu folie de aluminiu. Se introduce in cuptor pentru 25 de minute, apoi se scoate, se da folia de Al deoparte si se mai coace inca 15-20 de minute pentru a se rumeni frumos.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri