23 Aprilie 2012 publicat în Lifestyle 67 share-uri

Maria Tanase, Nicolae Kirculescu, George Enescu, Mihai Cretu, Iosif Ivanovici, Ciprian Porumbescu, Gheorghe Zamfir.. iata cativa dintre compozitori si muzicieni romani celebri. Faceti cunostinta cu voci, compozitori si oameni de geniu care au dus numele Romaniei pe cele mai indepartate meleaguri. Faceti cunostinta cu cele mai frumoase melodii romanesti dintotdeauna, melodii clasice sau de inspiratie folclorica care au facut inconjurul lumii si ne-au facut sa ne simtim mandri ca suntem romani.

9. Mihai Cretu -  Enigma: Return to Innocence

Cu siguranta va aduceti aminte de grupul Enigma, un proiect muzical de mare succes in intreaga lume. Cu siguranta va amintiti de misterioasele si exotice melodii precum Return to Innocence, Age of Loneliness, Sadness, Mea culpa, etc… Stiati insa ca in spatele acestei minunate muzici electronice se afla un roman? Mihai Cretu este enigma din spatele Enigmei. Mihai Cretu (Michael Cretu), cunoscut si sub pseudonimul de Curly M.C., este cel care a creat proiectul muzical Enigma, unul dintre cele mai inedite si interesante proiecte muzicale internationale. Muzicianul a compus piese celebre alaturi de Frank Peterson si David Fairstein. Muzica lui Mihai Cretu a fost un FENOMEN, unica prin stilul si sunetele sale misterioase, superbe, aproape halucinante. Piesa de fata ‘Return to Innocence’ este unul dintre cele mai cunoscute single-uri internationale si s-a aflat saptamani la rand pe primul loc in topurile internationale in 1994.

10. Bogdan Ali Ota - Harald's Dream

Pe Bogdan Alin Ota, cel supranumit Mozart al modernitatii, romanii, l-am cunoscut poate prea tarziu, intr-un mod stanjenitor pentru noi, ca natiune… Romanul Bogdan s-a facut remarcat prin compozitia muzicala proprie ‘Repentence’ in cadrul competitiei televizate ‘Norvegienii au talent’. Nu noi, ci altii i-au recunoscut abilitatile sale muzicale deosebite. Bogdan a impresionat juriul prin talentul sau si compozitiile sale uimitoare. Intr-un interviu de pe semnele timpului, Bogdan Alin Ota marturisea ca si-a prezentat compozitiile sale casele de discuri din Romania, insa a fost respins mereu. Visul meu este sa compun muzica”, recunostea Bogdan Ota in fata membrilor juriului… Ascultati si spuneti daca nu a reusit de minune...

de Dana Negoita

Poza fr si main: By Lukas Gojda /Shutterstock

Garbo iti recomanda si articolele:

Ciprian Porumbescu: Povestea unei viori fermecate si a unei iubiri tragice

Top 10 compozitii clasice care ne bucura sufletul!

Iubirea dincolo de muzica: 10 melodii celebre inspirate de femei care au existat in realitate

Aboneaza-te la NewsLetter-ul Garbo.ro - Ghidul tau si al familiei tale - pentru a primi cat mai multe informatii despre tine si familia ta.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri