1 Iunie 2012 publicat în Lifestyle 11 share-uri

Salatele sunt importante, mai ales atunci cand sunt servite la aperitiv. Avem nevoie de putina imaginatie pentru a gasi legumele care sa se imbine perfect, sau pentru ornament, astfel ca, salata noastra sa fie impecabila si sa starneasca pofte de la prima vedere.

Salata boeuf- varianta light

Ingrediente si mod de preparare:

Legumele fierte (cartofi, morcovi, telina, ba chiar si-o radacina de patrunjel) le tai cubulete si le amestec cu carnea de curcan din supa, maruntita frumos, cu 4-5.. hai 6 castraveti cornison si cu 1 ceapa verde taiata marunt.

De maioneza nu e loc, mult mai bine e sa faci frumos un dressing din 3 linguri de iaurt + 3 linguri de ulei de masline extra-virgin + 2 linguri de mustar cu bobite (numai bine sa mai simti cate-o bobita pleznind intre dinti ;) Sareaz-o, pipereaz-o, mai stoarce si un pic de lamaie deasupra daca-ti place mai acrisor, et voila:
Eu zic ca nu-i prea rea transformarea nu? In varianta asta aproape ca poti sa sustii ca salata boeuf e sanatosa... aproape.

Sursa: leblogpiquant.com

Salata cu telina

Ingrediente:

-4 morcovi mari


-1 telina(300 de grame)
-2 ridichi negre (cca 300 de grame impreuna)
-1 lingurita cu sare
-lingura cu ulei de masline
-un varf de piper alb macinat
-1 lingura cu otet balsamic
-cateva frunze de verdeata proaspata
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. ArtGranit redefinește calitatea și designul în domeniul amenajărilor interioare Trei autori români de top în portofoliul Editurii CUANTIC! Lavazza lansează capsulele Qualità Rossa, neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon și compatibile cu aparatele de cafea Nespresso Original

Mod de preparare:

Legumele se spala, se decojesc, se dau pe razatoarea mica. Se pun toate legumele pe un platou.

Intr-un alt vas, mai micut, se combina ingredientele pentru dressing: sarea, piperul, otetul si uleiul. Se amesteca bine, pana ce sarea se dizolva, dupa care se adauga peste salata, apoi se amesteca in salata. Salata se imparte in 4 portii egale si se distribuie pe 4 farfurii.

Se decoreaza cu frunze de verdeata.

Sursa: SanatateAcasa

Salata delicioasa si usoara de andive

Ingrediente:

-500 gr andive proaspete


-200 gr miez de nuca intreg
-2 portocale

Pentru salsa:

-2 linguri de miere
-1 lingura de aceto balsamico
-4 linguri de ulei din samburi de struguri
-1 praf de ghimbir
-1 praf de sare (dupa gust)
-un praf de nucsoara
-1 praf de cardamom (optional)

Mod de preparare:

1. Spala si taie andivele julien (pe lungime, pe cat posibil); curata de coaja portocalele si taie feliile de portocale in cuburi; amesteca cu miezul de nuca;
2. amesteca mierea cu otetul balsamic, cu toate condimentele si la final cu uleiul din samburi de struguri; toarna peste andivele amestecate cu nuca si portocalele si serveste imediat.

Mic secret: Nu depozita salata cu vinegreta (salsa) adaugata; andivele se comporta exact ca salata in prezenta sarii si a otetului - se va inmuia si va avea un aspect extrem de inestetic si neplacut la gust ulterior.

Sursa: Lumea Culinara

Salata de legume si branza

Ingrediente:

-1 salata verde


-1 rosie
-3 ciuperci albe
-boabe de porumb(conserva)
-boabe de fasole rosie(conserva)
-100g branza telemea
-sare, piper
-ulei.

Mod de preparare:

Eu procedez in felul urmator: desfac o conserva de boabe de porumb, le rastorn intr-o sita, le clatesc bine sub jet de apa rece, le las la scurs aprox 5 minute apoi le asez frumos intr-un bol. La fel procedez si cu conserva de fasole. Le amestec impreuna, condimentez cu sare, piper si o lingura de ulei apoi le pastrez la frigider. Din acest amestec imi ies 3-4 salate. Se pot pastra foarte bine 2-3 zile la rece.

Curatam si spalam bine legumele, taiem salata verde marunt, o asezam in farfurie, asezam peste ea si ciupercutele taiete felii, la fel si rosiile, branza taiata cubulete iar deasupra asezam cateva linguri din amestecul de porumb si fasole. Condimentam cu sare si piper, turnam 2-3 linguri de ulei si gata salatica.
Este delicioasa!

Sursa: Iulia's Kitchen

Salata de icre

Ingrediente:

-1 lingura mare de icre


-ulei
-1 lamaie
-1/2 l lapte
-1 ceapa
-4 linguri gris

Mod de preparare:

Se pune la fiert jumate de kg lapte cu 4 linguri de gris si se amesteca pana cand grisul se dezlipeste de pe marginile cratitei. Se amesteca in continuu sa nu se lipeasca. Cand este ca o mamaliga se da deoparte si sa lasa sa se raceasca. Icrele se pun intr-un castron deasupra unui vas cu abur, pana isi schimba culoarea. Se da deoparte, se adauga putina sare si apoi se bat bine cu ulei, ca maioneza. La urma, se adauga zeama de lamaie, iar ca sa fie mai tari, se adauga un bob de sare de lamaie, dizolvata in putina apa rece. Apoi se adauga laptele cu gris, ceapa tocata marunt si se mai amesteca putin. Se asaza pe o farfurie si se orneaza cu masline, feliute de lamaie, ardel gras sau/si rosii.

Sursa: Maxim Ancuta


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri