Capacitatea organismului de a produce Calciu pentru a consolida scheletul este mai mare in cursul copilariei si a adolescentei.

In consecinta, copiii au nevoie de un important aport de Calciu pentru a beneficia de o osatura rezistenta la varsta adulta, insa concomitent cu activitatea fizica si aport de vitamina D si radiatii solare.

O jumatate de litru de lapte pe zi asigura organismului necesarul de calciu de care are nevoie pentru a incetini procesul de decalcifiere osoasa care incepe dupa 30 de ani.

500ml de lapte acopera 75% din necesarul zilnic de 800mg de Calciu care, in plus, prezinta si o foarte buna biodisponibilitate, fiind absorbit in intestin in proportie de pana la 45%.

Segal R. (2001) apreciaza ca laptele si produsele lactate constituie sursa cea mai importanta de calciu usor asimilabil din alimentatie, deoarece raportul Calciu/Fosfor de 1.5:1 este favorabil unei bune utilizari digestive a Calciului, ca si a prezentei lactozei si a acidului citric cu care Calciul formeaza saruri solubile usor asimilabile.

Informatii oferite de Prof.dr.ing. G.M. COSTIN, conf.dr.ing.ec. Silvius STANCIU, Universitatea “Dunarea de Jos” din Galati


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Laptele si consolidarea sistemului osos.