1 Aprilie 2024 publicat în Frumusete 12 share-uri

Pielea noastră trece prin transformări semnificative odată cu înaintarea în vârstă. După 30 de ani, este esențial să adaptăm rutina noastră de îngrijire a pielii la noile nevoi, pentru a combate semnele îmbătrânirii și pentru a menține o piele sănătoasă și strălucitoare. Iată câteva produse pe care ar trebui să le includem în rutina noastră de îngrijire a pielii după 30 de ani: 

 

DESCHIDE PREZENTAREA

Demachiant blând

Curățarea pielii este foarte importantă, iar după vârsta de 30 de ani, cu siguranță, ne trebuie un demachiant mai blând decât foloseam până atunci pentru a elimina impuritățile și resturile de machiaj fără a irita pielea. Optați pentru un demachiant cu pH echilibrat, care nu va afecta bariera naturală a pielii.

Exfoliere chimică sau mecanică

Exfolierea este importantă pentru îndepărtarea celulelor moarte ale pielii și pentru promovarea regenerării celulare. Exfolianții chimici, precum cei pe bază de acid glicolic sau acid salicilic, sau exfolianții mecanici, cum ar fi scruburile delicate, pot fi utile în rutina noastră de îngrijire a pielii în general, dar mai ales după ce împlinim 30 de ani.

Antioxidanți

Produsele care conțin antioxidanți puternici, cum ar fi vitamina C, vitamina E și acidul ferulic, ajută la protejarea pielii împotriva radicalilor liberi și a stresului oxidativ, prevenind îmbătrânirea prematură a pielii.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 5 Măști pentru un păr mai sănătos, mai bogat și mai strălucitor

Acid hialuronic

Acidul hialuronic este un ingredient hidratant puternic, care ajută la menținerea hidratării și elasticității pielii. O cremă sau un ser care conține acid hialuronic poate ajuta enorm la hidratarea pielii noastre și la umplerea liniilor fine.

Retinol

Retinolul este un ingredient eficient pentru combaterea semnelor îmbătrânirii pielii, cum ar fi liniile fine, ridurile și petele pigmentare. Adăugarea unui produs cu retinol în rutina de îngrijire poate ajuta la stimularea producției de colagen și la regenerarea celulară.

Protecție solară

Folosirea unei creme cu protecție solară este crucială pentru a proteja pielea împotriva efectelor dăunătoare ale radiațiilor UV și pentru a preveni îmbătrânirea prematură a pielii și apariția petelor pigmentare.

Crema de noapte

O cremă de noapte bogată în ingrediente hidratante și regeneratoare poate ajuta la refacerea și repararea pielii pe durata nopții. Alegeți o cremă de noapte potrivită pentru tipul vostru de ten, în conformitate cu nevoile specifice.

O rutină de îngrijire a pielii adecvată după vârsta de 30 de ani ar trebui să includă produse care promovează hidratarea, protecția și regenerarea celulară. Consultați întotdeauna un dermatolog pentru recomandări personalizate în funcție de tipul și nevoile unice ale pielii voastre.

Foto: Shutterstock.com


Am absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion și am o experiență în presă de peste 6 ani. Am lucrat în publicații precum Ciao.ro, Fanatik.ro și Playtech.ro, la care se adaugă și un internship la DigiFM....

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri