"Ati lasat varfurile incretite sau v-ati ostenit sa le indreptati? Pentru ca acest detaliu face diferenta". Coafurile acestui sezon reprezinta definitia elegantei moderne. Vorbim de senzualitate, textura, stralucire, simplitate si o aparenta lipsa de efort pentru realizarea coafurilor. In realitate, este vorba de discretie. Intra in joc și conceptul studiat care presupune concentrarea asupra celui mai marunt detaliu.

Trimiterile indiene la Graeme Black au avut ca rezultat parul prins in agrafe intr-un stil sic, demn de o printesa indiana. “Pentru eleganta maxima, asezarea cocului este decisiva,” afirma Sam, adaugand ca atunci cand este asezat pe varful capului in aceeasi linie cu maxilarele confera eleganta specifica balerinelor.

SHAPELY SILHOUETTE

“Acest stil este anti-boho si reprezinta o reintoarcere la un look mai studiat” explica Sam, referindu-se la formele sculpturale ale parului din prezentarile Vivienne Westwood Gold Label, Clements Ribeiro, Mulberry, Comme des Garcons, Louis Vuitton, Sonia Rykiel, House of Holland si Luella. “Sunt coafuri „studiate” care necesita mai mult efort pentru a fi realizate,” explica aceasta, „pentru ca deriva din tendinta globala de coafura Techno Romance care exploreaza fuziunea de concepte ale tehnologiei si romantismului, tare si moale.”

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Nicole Cherry va urca pe aceeași scenă cu Sam Smith! Incredibila Eclipsă Solară HIBRIDĂ și prima din 2023 (19-20 Aprilie în Berbec): învingem KARMA și plantăm sămânța speranței în sufletul nostru, din care ar putea crește ceva fabulos

Trimiterea lui Clements Ribeiro la ideea ca „regalitatea intalneste curentul punk” a dus la realizarea mai multor coafuri cu influente din anii `50, `60 si `80. “Printesa Anne a fost o sursa de inspiratie, dar la fel si cornetele de inghetata!” afirma Sam care a creat volumele, cocurile si coafurile cu bucle pe frunte care au adaugat cativa centimetri la statura fiecarui model.

Pentru prezentarea Vivienne Westwood’s Gold Label de la Paris, arta secolului 17 se impleteste cu influente din curentul punk al secolului 20 in coafuri sculpturale radicale care pareau „distruse”. “Vivienne a prezentat un desen de Inigo Jones al unui barbat cu parul in flacari si acest aspect a influentat forma si culoarea parului,” afirma Sam, care a realizat un „infern” impozant de par vopsit rosu, portocaliu si galben.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri