De ce se spune despre spirulina ca este o minune a naturii? Pentru ca spirulina are intr-adevar un efect miraculos asupra sanatatii organismului. Si nu numai. Spirulina nu este o alga ca oricare alta, ci este alga care din cele 30 000 de specii de alge, are cel mai mare continut de vitamine, microelemente, aminoacizi si fermenti. Deoarece proprietatile spirulinei o recomanda drept un stimulent al regenerarii celulelor pielii, spirulina este cunoscuta drept un ingredient extrem de pretios al produselor destinate intretinerii frumusetii pielii. In frumusete, ca si in sanatate, spirulina are un efect de purificare si detoxifiere.

De ce se spune despre spirulina ca este o minune a naturii? Pentru ca spirulina are intr-adevar un efect miraculos asupra sanatatii organismului. Si nu doar asupra sanatatii. Deoarece proprietatile spirulinei o recomanda drept un stimulent al regenerarii celulelor pielii, spirulina este cunoscuta drept un ingredient extrem de pretios al produselor destinate intretinerii frumusetii pielii. In plus, spirulina nu este o alga ca oricare alta, ci este alga care din cele aproximativ 30 000 de specii de alge are cel mai mare continut de vitamine, microelemente, aminoacizi si fermenti.

In frumusete, ca si in sanatate, spirulina are un efect de purificare si detoxifiere. Iata si motivele pentru care spirulina este atat de apreciata:

Spirulina in frumusete

  • Impachetarile corporale cu spirulina -Pe langa proteinele pe care le contine, spirulina reprezinta o sursa importanta de micro si macroelemente prin care putem enumera zinc, fosfor, calciu, seleniu, magneziu, fier si vitamine. Folosita extern, spirulina reda supletea pielii si intarzie ridarea si imbatranirea acesteia.Impachetarile cu spirulina se fac in cabinete specializate. Impachetarile corporale cu spirulina au un efect de lifting asupra pielii, spirulina ajutand la mentinerea unei siluete ferme si suple. Prin stimularea circulatiei sangvine la nivelul pielii, spirulina favorizeaza asadar regenerarea celulelor pielii.
  • Mastile faciale pe baza de spirulina – Folositi cu incredere mastile si tratamentele cosmetice care contin spirulina, caci extractul natural de spirulina actioneaza intens asupra pielii, avand un efect cicatrizant. Sub puternica actiune bio-activa a spirulinei, pielea isi mareste elasticitatea. Folosita sub forma de praf, ca adaos in cremele si mastile faciale, spirulina atenueaza petele si eruptiile alergice. Puteti adauga pulbere de spirulina in crema pe care o folositi zilnic sau puteti pur si simplu sa aplicati pe ten o masca din spirulina pura. Efectul revigorant al spirulinei asupra tenului este garantat.
  • Spirulina in dietele de slabire - Cu toate ca are efecte pozitive si ajuta la slabit, spirulina nu trebuie sa substituie un regim alimentar integral. In ciuda a ceea ce cred unii, spirulina nu slabeste. De fapt spirulina ajuta la slabit, reducand pofta de mancare. Gratie continutului sau bogat de proteine, spirulina poate influenta procesul de slabit. Prin urmare, proteinele din spirulina sunt cele care micsoreaza apetitul.

Efectele benefice ale spirulinei asupra sanatatii

Cu exceptia spirulinei, doar laptele de mama mai contine o cantitate atat de bogata de acid linoleic, extrem de important pentru functionarea optima a organismului. Constituind o sursa importanta de betacaroten (spirulina contine de 10 ori mai mult betacaroten decat morcovul), spirulina ajuta la fortifierea imunitatii organismului.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri