Cand eram mica imi priveam mama mereu ocupata, mereu stresata, mereu chinuita de vorbele sau reprosurile tatalui meu. Specatorul masculin nu era multumit de nimic. "Aia statea mai bine acolo", "Celalata trebuia mutata mai devreme", "Mancarea putea fi mai sarata"… toate aceste cuvinte spuse de la inaltimea fotoliului comod ma faceau sa imi pun reale intrebari asupra viitorului meu.
Intre ce vrei si ce iese
Am hotarat sa nu devin o copie fidela a mamei mele. Ii dezaprobam capacitatea de sacrificu si felul in care tacea si incerca sa le faca pe toate. Se trezea la 3, 4 dimineata, se culca, sau mai degraba pica moarta de oboseala, tarziu in noapte. Incerca sa faca fata slujbei si familiei. Nu ii spunea niciodata tatalui meu nimic. Iar tatal meu, prin urmare, nu facea mai nimic. Doar critica.
Adolescenta fiind m-am hotarat ca atunci "cand voi fi mare" sa am femeie de casa, bucatar si bona. Refuzam sa invat sa gatesc tocmai pentru a ma proteja de tentatia "scalviei". Au trecut anii iar barbatul care mi-a cucerit inima si mintea m-a facut intr-o oarecare zi sa-mi doresc ca placinta mea cu mere sa fie cea mai buna placinta din lume. Am inceput sa gatesc din placere, sa fac curat din placere, sa invat sa fiu femeie pentru el. Alti ani au trecut si eu ma simt din ce in ce mai aproape de mama…
Timp, doar inca putin timp
Ceea ce nu intelegeam in adolescenta inteleg astazi. Puterea mamei mele de a face eforturi supranaturale venea din iubirea pentru noi, din daruirea pentru tot ceea ce inseamna familie. Si totusi…
Astazi ma intreb pana cand? Cum fac sa obtin mai mult timp? Si unde sunt eu? Lucrurile pe care le fac zi de zi sunt cele care ma reprezinta? Spalatul, calcatul, gatitul, cumparaturile, grija pentru fiecare lucru care misca sau nu?
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară