Nunta la romani a suferit de-a lungul timpului unele schimbari.
Nunta la romani a suferit de-a lungul timpului unele schimbari. Pe langa multele si diversele traditii romanesti care inca se pastreaza, au fost adoptate unele noi, importate din alte tari. In urmatoare randuri vom vedea impreuna care sunt cele mai importante traditii de nunta:

Voalul miresei

Izvoarele spun ca obiceiul dateaza inca din Grecia Antica, din Sparta mai exact. Barbatii spartani erau educati in arta razboiului. Din cauza ca acestia stateau foarte mult timp impreuna, lucrul acesta le schimba putin orientarea sexuala .Da, va ganditi bine, existau relatii intre barbati. Dar nu aceasta era problema, ci faptul ca femeile, fiind tot mai ignorate exista riscul ca natia spartana sa dispara. Asa ca, pentru a asigura perpetuarea speciei, uite ce au facut: spartancele erau tunse foarte scurt sau chiar rase in cap si li se punea un val pe cap, pentru a starni interesul mirelui.

Un alt izvor spune ca femeile din Roma Antica purtau voalul pentru a se proteja de spiritele rele. Apoi, in Anglia secolului al XVIII-lea, voalul desemna puritate si castitate.

In timpurile noastre, are loc ceremonia de scoatere a voalului ce reprezinta trecerea miresei de la statutul fata, la cel de femeie. Dupa aceea, capul ii este acoperit cu un batic.

Buchetul miresei

In timpurile stravechi, de rochia miresei se coseau plante care erau cunoscute pentru proprietatea lor de a proteja tanara fata de spiritele rele. Cu timpul insa, din motive estetice, plantele au fost inlocuite cu flori, care au dus la nasterea buchetului de mireasa.

Buchetele sunt facute in special din trandafiri rosii ce semnifica dragostea. Se obisnuieste ca mirele sa ia un trandafir din buchetul miresei si de a si-l pune la butoniera. Acest gest s-a pastrat de pe vremea cavalerilor, cand acestia purtau culorile aleselor inimii pentru a-si arata iubirea.

Nu trebuie sa uitam nici de aruncatul buchetului. Mireasa se intoarce cu spatele la grupul de fete tinere, nemaritate, si arunca la intamplare buchetul. Fata care-l prinde este cea care se va marita prima. Alte traditii spun ca se va marita in acelasi an.

Rochia de mireasa

In vremurile de demult miresele purtau la nunta cea mai buna rochie a lor. Culoarea era o chestiune de gust. Astazi miresele se casatoresc imbracate in alb, culoare care simbolizeaza virginitatea. Acest obicei dateaza din secolul al XVI-lea. Regina Victoria a ales rochie alba, in loc de argintiu, culoarea traditionala a mireselor regale.
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 4 stiluri de dans pe care sa le dansezi in primăvara aceasta la Arthur Murray Bucharest Idei de cadouri memorabile pentru femei sofisticate Descoperă cum poți avea un bronz perfect și de lungă durată - AIVI COSMETICS îți propune Lirene Perfect TAN

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri