22 Decembrie 2021 publicat în Familie 69 share-uri

Stai! Oprește-te. Meriți o pauză. Doar pentru tine. Fă loc pentru tine în viața ta. Măcar două ore pe săptămână în care să faci ceva doar pentru tine...

de Ana Nicolescu, Digital Coach și Consultant în Comunicare

Ești pe fugă mereu, așa-i? Lași copiii la școală, îți faci loc prin trafic, ajungi la birou, te lași prinsă în sarcini și obiective, uiți să bei apă, sună telefonul, nu răspunzi, e mama, lasă că o suni la pauză, faci un raport, apoi un plan, răspunzi la mailuri, verifici, planifici, delegi, iei copiii de la școală, le pregătești masa, îți dai seama abia acum că îți este și ție foame, verifici temele, duci copiii la alte cursuri, faci cumpărăturile, îi iei de la cursuri, iar le e foame, pui cina, aproape adormi cu capul pe masă, strângi prin casă, copiii vor să se joace cu tine, citiți împreună ceva, apoi îi pui a culcare, adormi lângă ei și nici nu știi când s-a făcut iarăși dimineață.

Stai! Oprește-te. Meriți o pauză. Doar pentru tine. Fă loc pentru tine în viața ta. Măcar două ore pe săptămână în care să faci ceva doar pentru tine:

  • Scrie într-un jurnal motivele tale de recunoștință
  • Mergi la un spa sau la un masaj
  • Fă o meditație și apoi yoga.
Foto: Photo by Ivan Samkov from Pexels
  • Creează un vision board pentru 2022, adică pune pe un panou de plută sau în Canva, poze despre cum ai vrea să arate viața ta în anul următor pe mai multe domenii: prieteni, stil de viață, relații, bani, carieră, timp liber, sănătate.
  • Cu toate că nu cred în terapia prin shopping, să îți cumperi ceva doar pentru tine și nu doar pentru copii poate să contribuie la stima de sine. Copiii vor prezența ta, nu sacrificiul tău. La fel și business-ul tău.
  • Citește o carte, aia care se prăfuiește pe noptieră din vară.
  • Uită-te la un film pe care doreai să-l vezi demult.
  • Vizitează o expoziție de artă, un muzeu, ieși din iureșul târgurilor și zonelor aglomerate
  • Alege mireasma casei tale pentru anul viitor. Poate anul ăsta să zicem că a fost Ylang Ylang, iar pentru 2022 îți dorești Patchouli. Tu a ce vrei să miroasă casa ta? Scrie în comentarii 😊
  • Mergi la o cafenea sau la o ceainărie zen și vezi ce senzații și emoții trăiești. Unde le simți în corp? Când le-ai mai simțit? Ce vrei să readuci în viața ta în noul an? Ce vrei să lași în urmă?
  • Încearcă ceva nou, ghidat de cineva specializat, ceva la ce nici nu te-ai fi gândit că ai putea să faci. Să intri într-o cadă cu gheață, de exemplu. Varietatea ne readuce simțul ludic și asta ne sporește creativitatea și pofta de viață.
  • Alege un curs pe care vrei să-l urmezi în 2022. Învață și evoluează continuu, nu te plafona.
  • Sun-o pe mama ta și mulțumește-i că te-a așteptat în fiecare zi să o suni înapoi. Poate o inviți la o cafea.
  • Ieși cu cele mai bune prietene într-un loc nebunesc, unde să simți din nou bucuria de viață.
  • Mergi la o cină romantică.

Am lăsat pentru final cel mai important punct pentru că este cel care aduce cele mai multe conștientizări dacă ai curaj să te uiți la tine cu sinceritate. Așadar, amintește-ți ce făceai acum un an pe vremea asta, unde erai în business sau în carieră, cum era familia ta, ce planuri aveai, cum te simțeai în pielea ta, în inima ta. Stai câteva minute cu ochii închiși în acea stare. Respiră profund de câteva ori și vino pas cu pas, de-a lungul anului până în prezent și conștientizează prin ce ai trecut ca să ajungi azi unde ești.

Foto: by Bich Tran from Pexels

Cine ai devenit? Ce lecții ai învățat despre tine?

Lasă-mi răspunsul tău în comentarii, mi-ar plăcea să stăm de vorbă!

Foto fr si main: by Mikhail Nilov from Pexels


Sunt Ana Nicolescu, Change Strategist. Susțin femeile antreprenor hotărâte și determinate să obțină claritate printr-un plan de business și strategie de comunicare cu sens și scop și să-și depășească...

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri