23 Decembrie 2021 publicat în Familie 32 share-uri

Numărul persoanelor vârstnice care au nevoie de ajutor este din ce în ce mai mare. Nivelul de trai foarte mic avut de către persoanele vârstnice, apariția unui număr mare de probleme medicale, dar și faptul că unii dintre copiii sau nepoții acestor persoane pleacă în încercarea de a pune bazele unei vieți cât mai bune sunt câteva dintre motivele principale pentru care a crescut foarte mult numărul persoanelor de vârsta a 3 a care necesită îngrijiri de specialitate.

Căminele pentru bătrâni sunt responsabile pentru oferirea serviciilor sociale destinate acestei categorii de persoane însă din păcate numărul acestor cămine este prea mic în comparație cu cererea existentă. Cu toate că este foarte trist că statul român nu reușește să facă tot ceea ce este posibil pentru a asigura persoanelor de vârsta a 3 a o bătrânețe liniștită trebuie căutată o soluție pentru ca aceste persoane să nu simtă greutățile care vin împreună cu înaintarea în vârstă.

Căminul privat pentru persoane vârstnice oferă tot ceea ce aceste persoane au nevoie pentru a se putea bucura de liniștea adusă de bătrânețe

Spre bucuria persoanelor vârstnice aflate în nevoie dar și a aparținătorilor acestora care din varii motive nu pot avea grijă de acestea au început să apară din ce în ce mai multe cămine private care se adresează persoanelor vârstnice care au nevoie de ajutor. Astfel de cămine sunt o variantă mult mai bună pentru persoanele aflate într-o situație de risc pentru că spre deosebire de căminul de bătrâni deținut de către autoritățile publice oferă o serie de beneficii. Câteva dintre cele mai importante sunt următoarele:

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Un broker AVBS Credit a intermediat anul trecut un volum de credite în valoare de aproape 11 milioane de euro THE BEAUTIFUL CLUB - primul club exclusivist de beauty s-a deschis in centrul capitalei THE BEAUTIFUL CLUB - primul club exclusivist de beauty din Bucuresti
  • Atmosfera este una familială pentru ca persoanele care beneficiază de serviciile oferite de către căminul pentru bătrâni să nu simtă lipsa propriei locuințe sau a familiei.
  • Servicii sociale diverse. Servicii medicale, socializare, culturale, artistice, turistice, etc, sunt doar câteva dintre tipurile de servicii de care se bucură seniorii care locuiesc într-un astfel de cămin pentru bătrâni.
  • Calitatea serviciilor este atent monitorizată de către conducerea căminului pentru bătrâni. Scopul acestei monitorizări este de a identifica care sunt aspectele care mai pot fi îmbunătățite pentru ca persoanele vârstnice să beneficieze de servicii mult mai bune.
  • Nevoile beneficiarilor sunt întotdeauna puse pe primul loc. Acest lucru se observă din modul în care specialiștii care lucrează în cadrul căminului își dau interesul pentru a putea găsi cele mai bune soluții la problemele avute de către cei care trăiesc în cadrul căminului pentru bătrâni.
  • În cadrul acestuia lucrează o echipă de oameni foarte bine pregătiți atât din punct de vedere educațional cât și din punct de vedere profesional. Scopul acestora este de ai face pe seniori să își recapete zâmbetul pe buze și să le mențină starea de sănătate la un nivel cât mai bun.

Cum alegi ce este mai bine pentru părinții/bunicii tăi?

Campania de beneficii se extinde pentru membrii Clubului CCC Stomatologia digitală - care sunt avantajele folosirii soft-urilor moderne? Izolația termică a casei - o necesitate pentru confort și economie!

Necesitatea identificării unui cămin pentru bătrâni este o veste care cu siguranță că nu face plăcere seniorilor și nici copiilor sau nepoților care trebuie să se ocupe de o astfel de alegere. Este tristă situația în care o persoană are nevoie de ajutor pentru a putea realiza diverse activități care fac parte din rutina zilnică însă din păcate există din ce în ce mai multe astfel de situații. Pentru a putea fi identificată cea mai bună soluție într-o astfel de situație tristă trebuie avute în vedere următoarele aspecte:

  • Notorietatea de care se bucură căminul pentru bătrâni. Trebuie cerute cât mai multe păreri de la persoane care au avut sau au rude care beneficiază de serviciile sociale oferite de către căminul pentru bătrâni a căror servicii sociale dorești să le contractezi. Ascultând aceste păreri îți vei putea face o părere despre modul în care sunt tratați seniorii dar și despre modul în care aceștia percep ceea ce se întâmplă în cadrul căminului pentru bătrâni.
  • Varietatea specialiștilor care lucrează în cadrul căminului. Pentru ca seniorul să aibă parte de un tratament cât mai bun este obligatoriu ca în cadrul căminului să lucreze o echipă compusă din cât mai mulți specialiști. Din această echipă nu trebuie să lipsească psihologul pentru că, consilierea psihologică este un serviciu de care majoritatea persoanelor vârstnice au nevoie.
  • Dacă căminul este condus de către autoritățile publice sau de către o persoană privată. A doua variantă este alegerea care trebuie să fie făcută pentru ca persoana care va beneficia de serviciile sociale oferite de către căminul de bătrâni să nu simtă că se află internată într-o astfel de unitate.
  • Nu în ultimul rând, raportul preț - calitate este un alt factor care trebuie să fie analizat pentru a putea alege cea mai bună variantă. Dacă serviciile sociale sunt variate și sunt oferite la niște standarde calitative foarte înalte este normal ca prețul cerut să fie mare. O astfel de situație nu doar că este normală ci este o situație pentru care merită să plătești. Liniștea părinților/bunicilor este cel mai important aspect care primează pentru persoanele care sunt în căutarea unui cămin pentru bătrâni.

Camine batrani private reprezintă soluția la care apelează din ce în ce mai multe persoane care au nevoie de sprijin și supraveghere pentru a putea trăi în condiții decente. Cu toate că statul român ar trebui să ofere astfel de servicii sociale oamenii aflați într-o situație de risc optează pentru serviciile sociale oferite de către mediul privat. De ce? Pentru că cele oferite de către statul român sunt insuficiente sau sunt oferite la un nivel calitativ care lasă foarte mult de dorit.

2 aspecte de care să ții cont pentru amenajarea unui colț cu piscină în curte Tipuri de aparate dentare: care este cel potrivit pentru tine? SYMMETRICA investește peste 6 mil. € în panouri fotovoltaice

Sursa foto: Pexels.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri