11 Aprilie 2016 publicat în Familie 20 share-uri

Iata care sunt lucrurile care conteaza cu adevarat intr-o casnicie, lucrurile pe care le-am invatat in 17 ani de cand sunt casatorita...

4. Atentia.

Daca prietenul tau cel mai bun sau clientul tau cel mai bun ti-ar spune ceva care ar fi important pentru ei, ceva pe care ar vrea ca tu sa il stii, ai putea sa strabati mental lista de cu lucruri pe care le ai de facut in timp ce ei vorbesc?

Familiaritatea da nastere unui fel de comoditate daca nu suntem atenti. Daca nu poti asculta cu adevarat ceea ce are sotul tau de spus fiindca esti preocupata, spune-o, astfel incat sa iti rezolvi treaba si sa te intorci pregatita sa asculti si intoarce-te pregatita sa asculti. A acorda atentie este adesea drumul catre inima cuiva in primul rand; cercetarile arata ca multi soti se indeparteaza de partener fiindca altcineva este dispus sa “ascult”.

Arata-i sotului tau aceeasi politete pe care o arati majoritatii oamenilor si daca ai nevoie de o repetare a unei promisiuni amanate, spune-o.

5. Loialitatea.

Ianinte sa ma casatoesc, mama imi spunea sa nu imi discut sotul cu alti oameni. Criteriul ei: daca ceea ce spui despre sotul tau il va face pe cel care te asculta sa se simta chiar si putin incomod/ inconfortabil data viitoare cand il vede, tine-ti gura inchisa.

Daca este cu adevarat groaznic si un om care nu respecta nimic, vorbeste cu un terapeut sau un avocat. Alminteri, persoana cu care ar trebui sa vorbesti este sotul tau.

6. Dorinta si efortul de a face o casnicie sa mearga.

Daca ai vrea sa obtii o centura neagra, sa inveti sa tricotezi sau sa vorbesti mandarina, intelegi ca ai nevoie de timp, munca si energie. Dintr-un anumit motiv, casnicia (care este infinit mai grea) ne este prezentata ca fiind un lucru care vine usor precum o tufa de trandafir salbatic care creste fara a fi udat. Deloc asa.

Foto int: pathdoc / Shutterstock.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri