Citeste 2 scrisori emotionante care ofera 2 perspective frumoase din parti ale taberelor!

Acest articol care apartine lui Carolyn Ee a facut inconjurul internetului si s-a bucurat de mare apreciere atat din partea mamelor care stau acasa ca sa isi creasca copiii, cat si a mamelor care au ales sa munceasca dupa ce au nascut. Pe site-ul sau carolynee.net, autoarea a scris doua scrisori: o scrisoare in care o mama care are un job se adreseaza altei mame care a ales sa stea acasa si o a doua scrisoare in care o mama care a ales sa munceasca acasa se adreseaza unei mame care a ales sa mearga la serviciu.

Cele doua scrisori au starnit multe discutii si comentarii, atat din partea mamicilor care au ales sa se duca la job, dar si a mamicilor care au ales sa stea acasa. In acest articol, Carolyn prezinta avantajele si dezavantajele ambelor tabere, sfatuindu-ne sa alegem drumul care ne face sa ne gasim echilibrul intre dorintele proprii si nevoile familiei noastre.

Carolyn Ee este medic si cercetator, dar are si un blog despre sanatate, in care vorbeste si despre drumul ei in a gasi echilibrul intre familie si munca. Carolyn este casatorita si are doi copii. In 2014, a ales sa se intoarca definitiv in campul muncii si al studiului.

SCRISOAREA UNEI MAME CARE STA ACASA CATRE O MAMA CARE MUNCESTE

Via carolynee.net

Draga mama care ai un job,

Stiu ca uneori esti judecata de ceilalti pentru ca iti lasi copii in grija altora ca sa muncesti. Unii presupun ca nu iti iubesti copiii la fel de mult ca noi, mamele care stam acasa, si ca este cel mai bine pentru copii sa fie acasa cu mamele lor.

Cum pot sa spuna acest lucru despre tine? Stiu ca iti iubesti copiii la fel de mult ca orice alta mama. Stiu ca decizia de a te intoarce inapoi la job nu a fost o decizie usoara. Ai cantarit argumentele pro si contra cu mult inainte de a concepe un copil. A fost intotdeauna una din cele mai importante decizii din viata ta.

Te vad peste tot. Tu esti doctorul la care il duc pe copilul meu cand este bolnav. Tu esti alergologul copilului meu, cel care i-a diagnosticat alergia la arahide. Tu esti fizioterapeutul care a tratat durerea de spate a sotului meu. Tu esti functionarul care ne face declaratiile de venituri. Tu esti invatatoarea din scoala primara a fiului meu. Tu esti directorul centrului nostru de ingrijire a copiilor. Tu esti profesorul de gimnastica al fiicei mele. Tu esti agentul imobiliar care ne-a vandut casa. Ce fel de lume ar fi daca nu ai fi fost acolo pentru noi? Daca ai fi cedat presiunilor celor care insistau ca locul unei mame trebuie sa fie acasa?

Stiu ca iti evaluezi bine posibilitatea fiecarui job pe care l-ai putea avea ca sa vezi daca se va potrivi familiei tale. Stiu ca te trezesti cu o ora inaintea tuturor doar ca sa faci cateva exercitii si ca sa petreci putin timp in liniste. Stiu ca ai participat la intalniri importante dupa ce ai stat treaza toata noaptea cu micutul tau. Stiu ca atunci cand ajungi acasa seara, “al doilea schimb” al tau abia incepe. Unii nu inteleg ca ai grija de o casa intreaga SI ai si un job. Vii acasa, gatesti cina, le faci baie copiilor si le citesti povesti. Ii bagi in patura si ii saruti de noapte buna. Platesti facturile, faci cumparaturile pentru casa, pui rufele la spalat, speli vasele, la fel cum face orice alta mama.

Stiu ca adesea te-ai simtit vinovata ca iti petreci timpul departe de copiii tai asa ca iti sacrifici timpul liber. Stiu ca nu te poti convinge pe tine insati sa iti iei o zi libera atunci cand copiii tai sunt acasa si au nevoie de atentia si grija ta. Stiu ca accepti ca munca ta este “timpul tau liber” pentru moment. Stiu ca atunci cand esti la munca nu irosesti un singur minut. Stiu ca iti mananci pranzul la birou, nu iesi afara pentru cafea si ca te concentrezi si te dedici jobului tau. La urma urmei, ai ales sa fii acolo. Vrei sa fii acolo.

Stiu cat de precauta esti si cat discernamant ai atunci cand vine vorba de cine are grija de copiii tai. Stiu ca iti lasi copiii doar intr-un loc in care esti absolut sigura ca sunt pe maini bune, ca sunt iubiti si bine ingrijiti. Stiu ca iti petreci multe zile avand grija de copiii tai acasa cand sunt bolnavi, chiar daca acest lucru inseamna sa nu fii platita la munca. Stiu ca in secret te bucuri ca poti sa fii alaturi de copiii tai in aceste zile.

Stiu ca uneori te simti vinovata ca nu esti acolo tot timpul. Dar, draga mama care ai un job, stiu acest lucru. Esti un exemplu minunat pentru copiii tai. Le arati ca o femeie poate avea o cariera, ca poate contribui intr-un fel anume si in afara casei si cu toate acestea poate fi o mama buna. Le arati fiicelor tale ca pot face ceea ce isi doresc sa faca in viata. Tu dai dovada de tarie, rezistenta, daruire, tenacitate si le faci cu atat de multa bucurie si dragoste.

Vreau doar sa stii ca inteleg. Deoarece amandoua suntem mame.

Cu drag,

Mama care munceste acasa

Foto homepage: Femei discutand, Shutterstock

Foto int: Job mama, Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri