Mamele sunt fiintele speciale din viata oricarui copil. Copiii absorb precum niste buretei, invata nu doar limbajul ci conduita de viata in familiile lor.

15. Lasa-l sa piarda

Senzatia de a pierde e ingrozitoare. Toti stim acest lucru. Chiar daca vei fi tentata sa ii spui „Dragul meu, oricum esti un castigator fiindca ai incercat”, nu o face. Oricum nu se simte ca un invingator, este trist, dezamagit. Ceea ce e totusi un lucru bun, pentru ca viata nu e buna mereu. Aceasta atitudine ii va face mai bine pe mai tarziu. In loc sa il consolezi, mai bine incearca sa il faci sa inteleaga ca uneori... mai si pierzi. Dar asta nu inseamna sa te lasi batut!

16. Ofera-i oportunitatea de a invata sa ii ajute pe ceilalti

Este o mare diferenta intrea a forta pe cineva sa ajute si a-i da posibilitatea de a ajut. Dandu-i oportunitatea ii aprinzi o flama in inima si odata ce si-a indeplinit „misiunea”, acea flama devine tot mai mare si va cere alte noi oportunitati de acest fel. Fii la randul tau un exemplu, ajutandu-i pe ceilalti. De asemenea e important sa vada si in sanul familiei voastre cum va ajutati unii pe ceilalti.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Perioada postnatală – fericire pură sau provocare? Cum să te pregătești corect pentru a rămâne în echilibru?

17. Aminteste-i mereu ca prin exercitiu se perfectioneaza!

Acest lucru nu se aplica doar cu privire la activitatile bazate pe atingerea unor performante ca sportul sau muzica, ci si in viata de zi cu zi. Devenim in fiecare zi, din ce in ce mai buni, exersand.

Foto: Depositphotos

18. Raspunde-i cand te intreaba „de ce?”

Raspunde-i, sau cautati impreuna raspunsul. Arata-i locurile unde poate cauta raspunsul. Pune-i anumite intrebari care sa il ajute sa gaseasca singur acel raspuns.

19. Lasa-l pe tatal lui sa il invete cum se fac anumite lucruri

Fara sa ii intrerupi, artandu-le tu „cum se face mai bine”... Lasa-l sa isi descopere tatal, pe masura ce creste, nu il face sa creada ca tatal sau „nu stie nimic”, ci ca tatal sau il poate ajuta in orice privinta.

20. Poarta-l in locuri noi

Pentru ca astfel, inima si mintea sa vor fi tot mai deschise pentru noi idei, intrebari, iar amintirile despre aceste locuri vor fi de nepretuit.

21. Saruta-l mereu

Orice mamica de baietel iti va spune cat de iubitor si dragastos este acesta. Pot fi foarte energici si “distrugatori” in mare parte a timpului dar sunt moment cand sunt atat de sesnibili, de tandri si de calzi… Sa oprim acest ciclu si sa ii sarutam si atunci cand fac “nebunii” si atunci cand sunt iubitori. Saruta-l atunci cand are 2 luni si atunci cand are 16 ani. Esti mama lui si ii poti arata semne de afectiune, oricat de mare a crescut. Este la fel de important ca si tatii sa faca acelasi lucru!

22. Tu esti casa lui

Atunci cand invata sa mearga, va face cativa pasi departe de tine si apoi se va intoarce, apoi va merge un pic mai departe… si mai departe. Cand va incerca ceva nou, iti va cauta zambetul incurajator. Cand va invata sa citeasca, iti va citi aceleasi randuri de zeci de ori, fiindca stie ca esti singura care are rabdare sa il asculte. Cand va fi bolnav, te va chema, la serbari sau la jocuri sportive, iti va cauta chipul printre spectatori. Cand o va da in bara te va suna. Va deveni un om frumos, auto-constient care va avea momentele sale de slabiciune si atunci va veni la tine. Si va plange. Pentru ca da, si barbatii plang. Se va casatori si va avea o casa noua, dar va sti mereu ca tu esti o prezenta constanta in viata lui… precum Soarele.

Acest articol are la baza un articol original publicat de catre revista The Good Men Project

Foto homepage: Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri