Mamele sunt fiintele speciale din viata oricarui copil. Copiii absorb precum niste buretei, invata nu doar limbajul ci conduita de viata in familiile lor.

Este important ca mamele sa aiba o atitudine constienta cu privire la modul in care ii influenteaza pe cei mici, este important sa nu uite ca acestia sunt individualitati de sine statatoare si ca micutii au nevoie de formare si de incurajare. Pentru ca relatia mama-fiu este una cu adevarat speciala, mama fiind imaginea emblematica a femeii din mintea baietelului, este important ca acestea sa le ofere baieteilor lor, bagajul cultural de care au nevoie pentru a-si construi o viata frumoasa si in acelasi timp o lume mai buna… Generatie cu generatie…

1. Invata-l sa isi exprime emotiile

Baiatul tau va acumula frustrari si in momentele de slabiciune se va ascunde rusinat. Lasa-ti copilul sa fie miscat de emotii, dar in acelasi timp explica-i ce inseamna emotiile si cum sa reactioneze. Arata-i si alti oameni care traiesc aceleasi sentimente si compara modul cum aceste persoane se exprima emotional. Vorbeste-i prin intermediul emotiilor, astfel incat, atunci cand va creste mare va cunoaste care este diferenta intre a simti furie si frustrare, intre dezamagire si amaraciune.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 22-29 aprilie - Săptămâna Mondială a Imunodeficiențelor Primare! Între 70% și 90% dintre cei care suferă de imunodeficiențe primare sunt încă nediagnosticați OFICIAL Calendarul pentru simularea bacalaureatului și a evaluării naționale a fost publicat Trei autori români de top în portofoliul Editurii CUANTIC!

2. Incurajeaza-l in tot ceea ce face

Copilul tau va sti mereu ca pe lume exista macar o persoana care are incredere in el si in alegerile sale.

3. Invata-l sa isi spele hainele

... si sa spele si vasele din chiuveta, si sa isi calce o camasa. Poate nu va vrea de fiecare data sa faca acest lucru. Dar este important sa stie. Intr-o buna-zi, viitoarea lui sotie iti va multumi.

4. Citeste-i si cititi impreuna

Copiii invata sa citeasca in bratele parintilor. Ofera-i baiatului tau posibilitatea de a invata lucruri noi, de a crede in locuri fantastice si de a imagina posibilitati incredibile, prin intermediul cartilor. Lasa-l sa te observe cum citesti un roman, sau poate ziarul, sau articole din reviste. Invata-l ca aceste cuvinte asternute vor ramane in istoria umanitatii, ca scriitorii sunt cei care inregistreaza istoria, iar cititorii sunt cei care pastreaza in inimile si mintile lor, aceasta istorie.

Mercur retrograd 21 aprilie -14 mai: Zodiile cu cele mai puternice lecții de învățat în următoarele 3 săptămâni! Vor ieși câștigătoare la sfârșitul acestei perioadei dacă își vor asculta sufletul Școala de dans Arthur Murray Bucharest depășește pragul de 1000 de clienți TOMMY HILFIGER ȘI SHAWN MENDES PREZINTĂ COLECȚIA TOMMY X SHAWN CLASSICS REBORN, PRIMĂVARA 2023 ÎN LONDRA, BERLIN, MILANO & MEXICO CITY

5. Incurajeaza-l sa danseze.

Dansul, ritmul si muzica sunt valori ale culturii universale, sunt un limbaj universal. Incurajeaza-ti baiatul sa danseze, sa faca ceea ce simte!

6. Asigura-te ca in jurul sau sunt exemple de barbati care detin puterea datorita inteligentei lor, datorita determinarii lor si datorita integritatii lor. Va avea multe exemple in jur de barbati cu muschi ca Batman sau Spiderman, dar asigura-te ca el stie si despre barbati care sunt foarte tari datorita inteligentei lor ca Albert Einstein sau Mark Twain si datorita cuvintelor lor, ca Marthin Luther King Jr., datorita determinarii lor, dar si datorita determinarii si curajului de a duce idealurile umanitatii mai sus, asa cum a fost Neil Armstrong.

7. Asigura-te ca in jurul sau are exemple de femei care sunt frumoase datorita inteligentei lor, datorita determinarii si integritatii lor.

Exemple de feminitate traditionala va avea tot timpul in jurul sau. Asigura-te ca baiatul tau stie despre femei care sunt frumoase si pe dinauntru si pe dinafara ca sunt apreciate pentru inteligenta lor, ca Marie Curie de exemplu, pentru talentul lor scriitoricesc, pentru retorica lor, pentru determinare si pentru ideile lor, cat si pentru integritatea lor. De asemenea... pentru curajul de a lupta impotriva nedreptatii, asa cum este Aung San Suu Kyi.

Kaufland anunță programul magazinelor de Paște Tipuri de aparate dentare: care este cel potrivit pentru tine? RoboWave, robotul educațional construit de echipa Națională de Robotică a României cu sprijinul companiei Wave Studio, a câștigat două campionate internaționale

Foto: Wikipedia

Foto 2: Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri