Daca vrei ca cel mic sa cunoasca intelesul cuvantului "NU"si vrei ca el sa fie ascultator si sa te inteleaga, trebuie ca de la bun inceput sa ai o atitudine ferma si sa nu te lasi batuta indiferent de cat de adorabil este copilul tau.
Copilul este istet si daca dupa cateva minute sau o ora tu cedezi si il lasi sa faca ceea ce vrea, atunci de fiecare data cand ii vei impune ceva el nu va renunta pana cand nu va obtine ceea ce si-a dorit.

Adreseaza-i un avertisment si alege-ti bine momentul cererii!

Copilul va respecta cu mai multa usurinta cererile care i-au fost anuntate din timp, decat pe cele impuse in ultimul moment: “In 10 minute e gata masa. Termina-ti jocul pe calculator si pregateste-te de pranz”. Daca copilul este avertizat din timp cu privire la ceea ce-l asteapta, se obisnuieste cu ideea si este mai dispus sa se conformeze regulilor.

Consecventa este cheia succesului!

Bineinteles, poate ai momente in care esti prea obosita pentru a te lupta cu incapatanarea copilului tau, dar tocmai in aceste clipe cel mic observa ca nu este supravegheat si profita pentru a face ceea ce doreste. Daca te vede ca renunti o data, va sti ca vei renunta si a doua oara si el va continua la nesfarsit. Fii consecventa in vorbele si faptele tale si atunci copilul va sti ca vorbesti serios.

Daca vei tine situatia sub control, copilul tau va fi disciplinat si astfel ii vei oferi un sentiment de siguranta, el va sti ca nu este singur in lume si ca tu vei fi acolo sa-l protejezi.

Un articol de Maria Anton

Sursa: Kidz.ro

Citeste si alte articole pe Kidz.ro. Noi iti recomandam:

Inteligenta emotionala a copilului

Nu e copilul meu si sotia nu stie ca eu am aflat

Dieta pentru fertilitate

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Te rog, lume, nu călca în picioare visele copiilor! Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă) MiniGhid astrologic: 5+5 Calități și Defecte ale zodiei TAUR

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri