Ce vor insa femeile de la un barbat? Greu de inteles atunci cand femeile sunt de neinteles... Un potential raspuns ni-l dau insa oamenii de stiinta.
Alegerea unui partener stabil poate constitui o alegere dificila pentru multe dintre noi, iar gasirea acestuia un intreg proces de selectie in care facem socoteli, tragem linii, meditam, adaugam plusuri si minusuri, facem aprecieri, evaluam, meditam din nou, iar la sfarsit, dupa ce am tras aer in piept si am pus punct listei de pretentii, ne grabim sa tragem concluziile, rasufland usurate ca procesul s-a incheiat. Si cu toate acestea cum sa stii ca l-ai ales tocmai pe unicul din toata entitatea de indivizi care te inconjoara? O intreaga munca de cercetare este depusa, iar intregul proces de cautare nu este tocmai usor. De obicei, aceasta selectivitate se bazeaza pe indicii de natura fizica, alteori pe trasaturi de caracter, cateodata porneste de la anumite pretentii intelectuale, se zbate intre ratiune si simtire, intre criterii teoretice si fundamente morale. Ce vor insa femeile de la un barbat? Greu de inteles atunci cand femeile sunt de neinteles... Un potential raspuns ni-l dau insa oamenii de stiinta.

In cercetari anterioare se sustinea ca, pornind de la relatia pe care o cautau, femeile urmareau ca potentialii parteneri sa aiba acele calitati care ar fi contribuit la reusita acelei relatii. Daca isi doreau o relatie stabila, femeile cautau un barbat serios si stabil. Daca isi doreau aventuri emotionale sau relatii temporare, atunci se orientau catre un barbatul “rebel', adeptul relatiilor pasagere. Daca isi doreau sa se simta protejate si ocrotite, cautau ca barbatul respectiv sa aiba o personalitate mai puternica decat a lor. De asemenea, femeile in cautarea unei relatii de lunga durata isi doreau ca partenerul lor sa fie un punct de sprijin financiar si emotional pentru ele si copiii lor, in timp ce femeile in cautarea relatiilor de scurta durata erau interesate mai mult de masculinitate si de atractivitatea fizica, trasaturi care la randul lor ar putea fi transmise copiilor acestora. Si daca pana acum se credea ca femeile isi aleg partenerul in functie de tipul de relatie pe care si-o doresc, un studiu al Universitatii Austin din Texas ne demonstreaza ca, in alegerile lor amoroase, femeile sunt influentate de propria atractivitate. I

David Buss, psiholog cercetator in cadrul acestei universitati, si-a facut publice concluziile in studiul “Femeile atractive vor totul”, aparut recent in publicatia “Psihologia evolutionara”. “Atunci cand trec insa in revista calitatile pe care le vor de la partenerii lor, femeile isi doresc ca acestia sa aiba cel putin aceleasi calitati pe care le au si ele. Iar femeile care sunt considerate atractive din punct de vedere fizic isi mentin standardele ridicate, asteptand ca pe langa aceste calitati fizice, barbatul sa dispuna si anumite calitati psihice si chiar materiale. Doar posesorii unor insusiri foarte variate le-ar putea atrage atentia femeilor frumoase”, sustine David Buss.
Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Durex România lansează SafeToPlayHub, cea mai mare campanie de educație sexuală de la noi din țară Pluto retrograd în Vărsător – 1 mai – 11 iunie 2023. Totul e bine când se TRANSFORMĂ cu bine! Cad unele lanțuri care ne țineau pe loc și ne luăm puterea înapoi 7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri