Raul de Iubire se instaleaza din cauza dependentei de o persoana, a insecuritatii personale si a fricii in fata necunoscutului si a viitorului.

Iubirea este o forma de idolatrie si de inaltare a obiectului afectiunii tale la starea de idol. Cand idolul tau, Dumnezeu tau, se coboara pe pamant, cand cel iubit se retrage din viata ta, nu mai simti decat crucea. Si o mare suferinta. Surescitare. Tu aflat pe o margine instabila si subtire in care te hranesti cu momentele in care te simteam bine si iubit. Tu care acum nu te simti in niciun fel... Nici iubit, nici dorit, nici nimic, ci doar singur… Raul de iubire (love sickness) este o realitate trista pe care multi dintre noi o experimenteaza cel putin macar o data, la sfarsitul unei relatii sau in timpul unei relatii atunci cand situatia dintre doua persoane nu este tocmai roz. Il putem experimenta indiferent de faza iubirii in care te afli. Iar raul de iubire este de fapt… raul de lipsa iubirii.

Cautam cu totii nivelul perfect de iubire si ne compromitem fiinta, visurile, viata pentru a o gasi. Iubirea inseamna a te atasa de obiectul afectiunii tale, a te concentra asupra lui, a-l venera. Iubirea iti poate umple viata pentru ca mai apoi sa te lase gol, flamand, in cautarea de orice ar putea sa-ti vindece inima, sa-ti aline apetitul de iubire. Detasarea de iubirea ta, absenta brusca a unei persoane iubite din viata ta, lasa un gol fizic si emotional in inima ta. Nu este mult spus ca raul de iubire are simptome asemanatoare unei boli.

“Oamenii pot muri din cauza inimii frante. Dupa despartirea de o persoana iubita, intri intr-un stadiu de disperare si de deznadejde…. Deznadejdea este ca o groapa. Cand esti in ea, este foarte greu sa iesi de acolo si te ingemanezi cu deznadejdea. Nu ai nicio perspectiva si nu este niciun drum inainte pe care sa il vezi. Te afli intr-un asa stadiu de disperare incat tot ceea ce vrei este sa te ghemuiesti si sa mori”, spune profesorul Alex Gardner, specialist in psihologie clinica in Glasgow si membru al Asociatiei Britanice de Psihologie intr-un articol aparut in publicatia Daily Mail.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri