31 Octombrie 2011 publicat în Entertainment 18 share-uri

Maestrul Tudor Gheorghe a inceput pregatirile pentru Vremea Nemaniei, eveniment manufacturat cu poezia domnului Grigore Vieru. Premiera spectacolului Vremea Nemaniei va avea loc pe 4 octombrie la Pererita, satul natal al regretatului poet Grigore Vieru.

De fiecare data cand il ascult - si asta se intampla des - Tudor Gheorghe imi confirma banuiala ca poezia romaneasca - populara si culta - poate misca muntii. (...) Problema mea, inhaland prin toti porii melodia fiintei sale, este cum sa-mi stapanesc o lacrima de dragoste, admiratie si mandrie ca poate exista acest fenomen pe care, vorba lui Grigore Vieru, imi e mai usor sa-l pup." (Marin Sorescu - 1988)

Maestrul Tudor Gheorghe a inceput pregatirile pentru Vremea Nemaniei, eveniment manufacturat cu poezia domnului Grigore Vieru. Sub bagheta dirijorului si orchestratorului Marius Hristescu, repetitiile se desfasoara zilnic la Craiova alaturi de Orchestra Arkadia si a grupului vocal.

Vremea Nemaniei, elogiul pe care Tudor Gheorghe il aduce frumusetii feminine

Premiera spectacolului Vremea Nemaniei va avea loc pe 4 octombrie la Pererita, satul natal al regretatului poet Grigore Vieru. Romanii de peste Prut se vor putea bucura de reprezentatii similare si in zilele urmatoare cand maestrul va aduce minunatele poezii la Balti ( 5 octombrie), Chisinau ( 7 octombrie) si Cahul ( 8 octombrie).

Kudika Tarot

Reintors in tara, Tudor Gheorghe ii va incanta atat pe spectatorii de la Brasov ( 10 octombrie) si Cluj (11 octombrie), cat si pe cei mai nerabdatori admiratori ai domniei sale din capital, in data de 26 octombrie la Sala Palatului.

"Va fi un elogiu adus frumusetii feminine, dar si un elogiu adus mamei. Voi ridica cateva intrebari asupra existentei noastre, cu ajutorul unor poeme pe care nu ati crede ca le-a scris Grigore Vieru. Ne vom aminti si de poezia lui pentru copii. Nu voi omite nici obsesia lui pentru limba romana si pentru frumusetea limbii noastre", a marturisit maestrul pentru Jurnalul National.

Datele turneului national al spectacolului Vremea Nemaniei vor fi disponibile pe site-ul www.vreaubilet.ro.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri