The Times l-a inclus in topul sau 'The Greatest British Writers since 1945' pe a 6-a pozitie, iar Forbes l-a declarat a 5-a persoana intr-un top al celebritatilor decedate cu cele mai mari castiguri.

John Ronald Reuel Tolkien s-a nascut in 1892 la Bloemfontein, Africa de Sud si este cunoscut mai ales pentru cartile fantasy, cum ar fi "The Hobbit", "The Silmarillion" si "Lord of the Rings". Primii ani i-a petrecut impartindu-se intre oras si ferma. Multe din amintirile sale din Africa de Sud, inclusiv muscatura unei tarantule in timp ce vizita un domeniu rural, au influentat scrierile sale ulterioare.

Dupa trei ani in Africa de Sud, s-a intors in Marea Britanie cu mama sa. Tatal a murit un an mai tarziu, insa copilaria sa a fost in mare parte fericita. In 1904, cand John avea 12 ani, mama lui a murit de diabet, afectandu-i pe el si pe fratele sau. Devenind orfan, el a fost crescut de familia unui preot catolic. inca de la o varsta frageda a fost un elev excelent, cu un interes neobisnuit de accentuat pentru filologie, mai ales pentru greaca, limba anglo saxona si finlandeza.

Desi era elev la scoala King Edward VI, nu a reusit sa obtina o bursa la Oxford. Tutorele lui s-a vazut nevoit sa puna capat idilei dintre John si Edith, o iubita de la scoala si l-a pus sa promita ca nu o va vedea pana va implini 21 de ani. El a fost de accord si a asteptat-o pana la acea varsta si chiar s-a casatorit cu ea. (FOTO interior si fr: Wikipedia)

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Editura Publisol lansează “Patru decenii în serviciul Casei Regale a României Memorii 1898-1940”, de Eugeniu Arthur Buhman Trei autori români de top în portofoliul Editurii CUANTIC! 7 exerciții filosofice stoice pentru o viață mai fericită

Aceste sentimente nobile, dovada de incredere si de sinceritate, faptul ca a fost dispus sa astepte ani intregi pentru a-si intalni sotia, apar frecvent in scrierile lui, ca de exemplu povestea de dragoste dintre Beren si Luthien din cartea "The Silmarillion". Din punct de vedere academic, despartirea lui de Edith a fost benefica, iar un an mai tarziu a castigat o expozitie la Exeter College, Oxford unde uma sa studieze clasicii.

John nu excela in mod deosebit la aceasta materie, asadar a decis sa se mute la literatura engleza. in cea mai mare parte a timpului studia alte limbi straine in libraria Bodleian. Aici a devenit fascinat de finlandeza, o limba care va deveni baza pentru Quenya, un vocabular pentru elfii lui. Dragostea lui pentru filologie l-a urmat toata viata si l-a determinat chiar sa-si formeze limbajul propriu, care a fost folosit mai tarziu in cartile "The Silmarillion" si "Lord of the Rings".

Un program creat de trei elevi din Hunedoara va rula pe Staţia Spaţială Internaţională Stomatologia digitală - care sunt avantajele folosirii soft-urilor moderne? Cum să obții mai multă strălucire pentru părul tău în 8 pași?

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri