Printre atractiile principale ale evenimentului organizat la Timisoara se numara spectacole de muzica si dans, lansari de carte, targ de produse indiene, specialitati culinare, arta imbracarii sari-ului, arta mehndi (decorarea cu henna) impresii de calatorie, expozitii de fotografie, proiectii de filme.

Pentru cei curiosi sa vada India mai putin accesibila vizitatorului de rand vor avea loc proiectii video si foto insotite de impresii inedite de calatorie marturisite live de oameni care au fost acolo.

Ashramul ca loc de retragere, interiorizare si introspectie atrage in prezent tot mai multe persoane din occident. Avisek Majumdar si studentii Satyananda Yoga din Timisoara vor povesti din propria experienta ce a insemnat pentru ei vizita la Rikhiapeeth, ashram ce reuneste vizitatori din cele mai diverse tari ale globului. Prin viu grai, expozitie foto si proiectia filmului 50 de rupees alpinistul-fotograf Cristian Tzecu de la Asociatia De Partea Ta va dezvalui cum e sa te plimbi cu bicicleta pe acoperisul lumii, Himalaya.

Minunile artizanatului

Tot ce poate fascina simturile se regaseste si foloseste din belsug in India: mirodenii si arome fara numar, matase fina, pietre pretioase si semipretioase, marmura impecabila. India este pe locul 1 in lume la exportul de condimente, aici se slefuiesc si se prelucreaza 2 din 3 diamante iar industria de textile tesute manual este faimoasa la nivel mondial, imprimeurile, broderiile create de mana omului fiind o adevarata arta.

Pe toata perioada festivalului va fi deschis publicului un targ cu produse indiene ce va aduce la Timisoara o bucata din aceasta bogatie de traditii si miresme: sari-uri, salwar kameez, kurta, obiecte decorative, imbracaminte si accesorii, bijuterii, remedii si suplimente ayurvedice, filme, muzica, s.a

Filme de la Bombay

Industria cinematografica indiana este cea mai prolifica din lume, cu 800-900 de filme de fictiune produse anual. In India, cinematografia este o forma de divertisment foarte populara: indiferent de varsta, sex, casta, conditie sociala orice Indian frecventeaza cu entuziasm salile de cinema.

Fanii lui Shah Rukh Khan il vor putea revedea pe faimosul actor in comedia Billu Barbar, povestea unui om obisnuit cu o poveste extraordinara. In lumina reflectoarelor va aparea si Kareena Kapoor, nepoata lui Raj Kapoor, eroul celebru in Romania inainte de 89. Filmul Veer, inima neinfricata cu Salman Khan in rol principal expune o pagina din istoria Indiei sub dominatie britanica, povestea curajosilor Pindaris, care prefera sa moara decat sa traiasca fara onoare si care vor lupta pana la ultima suflare sa-si salveze pamantul. Filmele sunt puse la dispozitie de catre BML Music Entertainment, singurul distribuitor de pe piata romaneasca al licentelor EROS (companie indiana renumita in domeniul divertismentului).


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri