Printre atractiile principale ale evenimentului organizat la Timisoara se numara spectacole de muzica si dans, lansari de carte, targ de produse indiene, specialitati culinare, arta imbracarii sari-ului, arta mehndi (decorarea cu henna) impresii de calatorie, expozitii de fotografie, proiectii de filme.

Toti diferiti, toti egali

Evenimentul isi propune sa implice comunitatea de indieni din Timisoara, formata in special din medici si studenti ai Universitatii de Medicina si Farmacie Victor Babes. Activitatile interactive organizate de catre Institutul Intercultural vor incuraja dialogul interetnic, toleranta, reducerea atitudinilor rasiste, a stereotipurilor si ii vor provoca pe participanti sa descopere lucruri noi despre alte religii si traditii. Astfel, Timisoara va fi, din nou un exemplu de atitudine multiculturala si buna intelegere intre neamuri.

India este de necuprins in vorbe!

Civilizatie straveche, care a oferit omenirii trigonometria, algebra, sahul, primul sistem medical ayurveda, artele martiale, yoga. Cea mai mare tara democratica din lume, imbinare uimitoare intre antic si modern, o economie in crestere spectaculoasa. De la desertul arid pana la inaltimile maiestuoase ale Himalayei, India ofera un spectacol multicolor, o uimitoare varietate de traditii, religii, si limbi vorbite.
"India are meritul de a fi adaugat o noua dimensiune in Univers: aceea de a exista liber." - Mircea Eliade

Programul detaliat al festivalului: www.namasteindia.ro


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri