12:06, 9 Iunie 2011 publicat în Entertainment

In calitate de psiholog social si cercetator, Ayala Malach Pines analizeaza felul in care ne indragostim, precum si motivele pentru care alegem o anumita persoana. Imaginea romantica interna joaca un rol-cheie in alegerea persoanei, precum si felul in care experientele din copilarie, legate de iubire, modeleaza aceasta imagine.

"Caile indragostirii" descifreaza misterele uneia dintre cele mai profunde experiente omenesti, realizand totodata o analiza detaliata a factorilor care duc la atractie si la iubirea romantica. In calitate de psiholog social si cercetator, Ayala Malach Pines analizeaza felul in care ne indragostim, precum si motivele pentru care alegem o anumita persoana. Ea utilizeaza experienta clinica si teoriile psihodinamice pentru a ne face sa intelegem modul in care imaginea romantica interna joaca un rol-cheie in alegerea persoanei, precum si felul in care experientele din copilarie, legate de iubire, modeleaza aceasta imagine.

Cartea nu este un indreptar pentru indragostitii deznadajduiti, ci o lucrare orientata spre cercetare, deosebit de interesanta pentru cei implicati in terapia de cuplu. Pentru cei aflati in cautarea iubirii, cat si pentru cei care spera sa o retrezeasca, aceasta carte reprezinta un pretios ghid practic; ea reprezinta o lectura interesanta si pentru cei care doresc sa inteleaga elementele atractiei pe care o traiesc, fara a pierde nimic din farmecul ei.


„Recomand aceasta carte tuturor, pornind de la colegii mei, cercetatori in domeniul stiintelor sociale, si pana la conductorul trenului cu navetisti."
Arthur P. Aron, Ph. D., Profesor de Psihologie, Universitatea de Stat New York, Stony Brook

Citeste si:
Nu te mai regăsești în relația de cuplu? Iată ce ai de făcut!
Nu te mai regăsești în...

Traim intr-o cultura care ne construieste asteptari mari in privinta iubirii romantice. Expresii de tipul „iubire la prima vedere", „perechea perfecta" si „facuti unul pentru celalalt" ne sunt familiare si genereaza asteptari mari in privinta indragostirii. Filmele, cartile romantice si miturile despre mari iubiri ajuta la construirea acestor asteptari. Cei mai multi indivizi crescuti in cultura occidentala stiu ce este iubirea romantica si au trait-o la un moment dat in viata, ea fiind una dintre cele mai puternice emotii pozitive resimtite vreodata. Pentru unii dragostea poate fi chiar raspunsul pentru problema existentei umane.

Experienta clinica sugereaza ca relatiile din copilarie cu parintii au o influenta mult mai mare asupra relatiilor amoroase ale oamenilor de varsta adulta decat ar putea sugera datele bazate pe perceptiile subiective ale oamenilor. Una dintre cele mai importante revelatii pentru cuplurile care fac terapie este cat de puternice si profunde sunt legaturile dintre relatiile avute in copilarie cu parintii si relatia lor romantica. Descoperirea acestui tip de legatura este importanta pentru a-i face pe oameni sa inteleaga calitati pe care se poate sa nu le fi inteles si acceptat usor unul la celalalt.

Citeste si:
5 obiceiuri in familie care trebuie sa fie in agenda parintilor
5 obiceiuri in familie care...

Ayala Malach Pines este profesor, psiholog clinician, social si organizational si sefa catedrei de Administrarea Afacerilor de la Scoala de Management a Universitatii Ben-Gurion din Israel. A activat ca terapeut de cuplu in America si Israel, este autoarea a zece carti si a fost publicata in mai mult de zece limbi.


Publicata de: Taylor & Francis Group, LLC; Traducere de: Catalina Necula

Autor: Ayala Malach Pines; Carte aparuta la Editura Trei


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri