Documentarul de scurtmetraj "Cautare" a fost recent selectat pentru competitia celei de-a 39-a editii a unuia dintre cele mai prestigioase festivaluri din lume, Festivalul international de scurtmetraj de la Huesca, Spania.

Documentarul de scurtmetraj "Cautare" a fost recent selectat pentru competitia celei de-a 39-a editii a unuia dintre cele mai prestigioase festivaluri din lume, Festivalul international de scurtmetraj de la Huesca, Spania. Sustinut de televiziunea franco-germana ARTE, de Programul MEDIA al Uniunii Europene si realizat cu sprijinul Centrului National al Cinematografiei si al Institutului Cultural Roman, Cautare a primit in 2010, la Cannes, marele premiu pentru scurtmetraj al sectiunii Quinzaine des Ralisateurs, pentru cel mai curajos proiect. Documentarul este produs de Aristoteles Workshop, un atelier anual de film documentar in care nume celebre ale filmului european indruma 16 tineri din Europa de Est in crearea propriului documentar de 30 de minute. Inscrierile pentru editia de anul acesta a workshopului se incheie peste 5 zile, pe 31 mai.

Scurtmetrajul "Cautare" a fost realizat in 2009, la Sibiel, de echipa formata din Ionut Piturescu, Bogdan Palici si Adrianna Dunin-Wasowicz. Despre film: intr-o lume a plasticului si reciclarii, doi dogari nomazi cu un ritm de viata aparte, priceputi la lucruri de care nu prea mai e nevoie, fara bunuri impovaratoare, nici macar un ceas, isi gasesc timp sa caute sensuri. Sau lipsa lor. In aceasta existenta marginala, care l-ar entuziasma pe Zola, prietenia lor pare a rezista intr-o zona atemporala.

Kudika Tarot

Anul acesta, participarea lui Ionut Piturescu la Huesca este sustinuta de Institutul Cultural Roman. Documentarul romanesc va concura alaturi de productii din India, Franta, Polonia, Germania, Suedia, Olanda, Marea Britanie, Turcia, Kirghistan, Africa de Sud, Australia, Elvetia, Rusia, Muntenegru. Cautare va rula in cadrul selectiei oficiale a concursului international de scurtmetraj documentar, vineri, 10 iunie, de la ora 11:00, la Teatrul Olimpia.

Festivalul international de la Huesca (3-11 iunie) este un eveniment cinematografic cu o traditie de aproape 40 de ani. Anul acesta, 1503 scurtmetraje din 86 de tari au fost trimise pentru a fi selectate. Festivalul are patru sectiuni principale: scurtmetraje ibero-americane, scurtmetraje internationale, documentare de scurtmetraj ibero-americane si documentare de scurtmetraj internationale. Initial, selectia s-a concentrat pe productii din America latina si Europa, insa de anul trecut include si filme de pe alte continente.

Citeste si:
Povești de succes ale unor artiste ce au învins stereotipurile. Le...
Povești de succes ale unor...

Producator al filmului romanesc selectionat le Huesca, Aristoteles Workshop continua sa produca alte patru filme documentare vara aceasta, intre 25 iulie 28 august, la Vama (judetul Suceava), in Bucovina, la cea de-a sasea editie de atelier de film. Pentru inscrieri, au mai ramas 5 zile pana la data-limita, 31 mai 2011! Mai multe informatii pe www.aworkshop.org.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri