Castigatorul Marelui Premiu de la Cannes de anul acesta, Le gamin au velo al fratilor Dardenne, va fi distribuit in Romania in 2012, precedat de unul dintre cele mai discutate filme de la Cannes, Melancholia lui Lars Von Trier si de lungmetrajul care a primit Premiului Juriului, Poliss.

Premiul Juriului de la Canes a fost acordat saptamana trecuta actritei-regizoare Maiwenn le Besco pentru cel mai recent film al sau, Poliss. Lungmetrajul va rula in Romania din martie 2012. Maiwenn a scris si regizat un film despre cazurile cu care se confrunta intr-o zi obisnuita Brigada pentru protectia minorilor din cadrul Politiei, adesea povesti de o profunda suferinta umana. Unul dintre cazurile prezentate este cel al unei razii intr-o tabara de tigani romani.

Aki Kaurismaki a primit Premiul Fipresci (Federatia Internationala a Criticilor de Film) pentru lungmetrajul Le Havre. Independenta Film va lansa lungmetrajul in cinematografele romanesti in februarie 2012. Scriitorul Marcel Marx se muta impreuna cu sotia lui intr-un oras mic, unde se bucura de o relatie mai apropiata cu oamenii printr-o noua slujba, onorabila, dar nu prea profitabila: lustruieste pantofi. Soarta face ca un baiat african sa ii iasa in cale si Marcel lupta cu birocratia pentru a putea sa aiba grija de copil, dar si de sotia lui, internata in spital. O comedie de o sensibilitate aparte.

Povestea din La Source de femmes, noul film al lui Radu Mihaileanu, este contemporana si are loc intr-un sat aflat undeva intre Africa de Nord si Orientul Mijlociu. Traditia locului spune ca femeile sa aduca apa dintr-un izvor sapat in munte, in fiecare zi, in plin soare. Leila (Leila Bekhti), o tanara mireasa, le convinge pe celelalte femei sa intre intr-o greva a iubirii: fara sex, nici macar o mangaiere, pana cand barbatii vor incepe sa preia ei responsabilitatea aducerii apei in sat. Regizorul filmelor Concert si Vas, vis et deviens va participa la lansarea filmului in Romania la sfarsitul anului acesta sau la inceputul lui 2012.

Mult-asteptatul La Piel que habito, al lui Almodvar, va rula in Romania din noiembrie. Cu noul sau film, regizorul intra in zona horror-ului. De cand sotia i-a murit in incendiul unui accident, doctorul Robert Ledgard (Antonio Banderas), un eminent specialist in chirurgie plastica, s-a ocupat de crearea unui nou tip de piele, artificiala, rezistenta la arsuri, cu care si-ar fi putut salva sotia. Dupa doisprezece ani, reuseste sa creeze o piele care functioneaza ca un scut impotriva tuturor agentilor externi. In continuarea anilor de studiu si de experimente, Robert mai are nevoie de trei lucruri: sa fie lipsit de scrupule, sa aiba un complice si un cobai. Scrupulele n-au fost niciodata o problema. Iar Marilia, femeia care a avut grija de el de cand s-a nascut, este complicele perfect. Cat despre cobaiul uman...

Habemus Papam, al lui Nanni Moretti, va avea premiera in octombrie 2011. Noul Papa, proaspat-ales, pare sa nu poata duce greutatea noii responsabilitati. Frica? Depresie? Consilierii papali nu il pot convinge ca el este omul potrivit si apeleaza la un psihanalist celebru, dar ateu. Printre cele mai amuzante momente ale filmului este cel in care sedinta de terapie are loc in prezenta tuturor membrilor Conclavului, desi ar trebui sa fie un moment doar pentru pacient si psihoterapeutul sau.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri